Finom borok és vagány zene Velencén

Forrás: turizmus.com

 2016. május 31. 21:24

Jó hangulatban, kiváló borok és koncertek közepette telt a hétvégén az Szent Orbán borünnep és Velence piknik a velencei Bence-hegyen. A fesztivált idén első ízben, kellő merészséggel szervezte meg a Velence TDM.

A Velencei TDM célul tűzte ki, hogy olyan rendezvényeket szervezzen a Velencei-tópartján lévő hangulatos településen, amely egyszerre vonzó a turisták és a helyiek számára, plusz vendégforgalmat generál a település és a tó számára, szezonhosszabbító hatással bír, és összességében imázsépítő hatású, ráadásul marketingértékkel is bír.

 

A szkeptikusokat ez a hétvége meggyőzhette arról, hogy ez sikerült: a Szent Orbán borünnep és Velence pikniken meggyőződhettünk róla, hogy korosztálytól és állandó lakhelytől függetlenül érezte felszabadultan jól magát több száz vendég a Velencei-tó partján. Erről nemcsak a környéki és a vendégborászok remek borai gondoskodtak, hanem változatos ételkínálat, és nagyon színvonalas jazz zenen is, két színpadon.

 

A tér egyik füves területén piknik területet alakítottak ki, itt pokrócokon, napernyők alatt heverészhettek a vendégek, a Vörösmarty pince mellett pedig folyamatosan programok várták az érdeklődőket.

 

A nap folyamán sommelier bemutatóra, illetve a Szent Benedictus Borrend felvonulása és borlovag avatására is sor került, illetve Vörösmarty cuvée bemutatóra a Vörösmarty pincében. Talán nem mindenki ismeri a történetet, hogy ez az a pince, amelyben üldögélve-borozgatva kitalálta Vörösmarty a fröccs szót. A színpadokon vendég volt a Harmonia Garden, Török Ádám és a Mini, Horgas Eszter és Palya Bea.

 

Kihirdették a fesztivál borát is, a nyertes a pázmándi Nagy Gábor lett (képünkön).

Nagy Gábor a díjat Bársony Pétertől, a TDM elnökétől vehette át.

A TDM annak érdekében, hogy a távolabbról érkezőket se fogja vissza az ismeretlen helyszín és az autóvezetés, a nap folyamán shuttle buszokat közlekedtetett Székesfehérvár, illetve a tókörnyéki települések és a helyszín között, a velencei vasútállomás és a Bence-hegy között pedig tuk-tukok hozták-vitték folyamatosan a vendégeket. Érdekesség volt az is, hogy a helyszínen HelloPay feltöltő kártyás fizetés működött,mellyel egyszerű és praktikus volt a fizetés.

Az esemény sajtóprogram is kísérte, az újságírók bor- és sajtkóstolóval egybekötött Velencei-tavi hajókázáson vehettek részt, majd szintén tuk-tukkal érkeztek a helyszínre, ahol a többi fesztiválozóhoz hasonló jó hangulatban vetették bele magukat a borünnep forgatagába.