Firenze MICE-nagyhatalom lesz

Forrás: turizmus.com

 2017. december 20. 15:41

2018-ban négy, 2019-ben pedig két nagy nemzetközi kongresszus megrendezésének jogát nyerte el a közelmúltban Firenze, amely ma már az öt legfontosabb olasz MICE-desztináció között szerepel.

A siker a helyi MICE-iparág szereplői, a nemzetközi szövetségek és a helyi tudományos közösségek közötti kiváló együttműködésnek köszönhető.

Május 23-26. között rendezik meg a firenzei vásárközpontban az Európai Fűszerszövetség közgyűlését, amelyen háromszáz küldött vesz részt.

Ugyanekkor (május 25-26.) rendezik meg a városban a 4. Nemzetközi Elektrostimulációs Szimpóziumot, amelyre kétszáz küldöttet várnak. Októberben kerül sor az Integra International 2018 kongresszusra, amelyet első ízben rendeznek meg Itáliában. A rendezvényhez a város ingyen adja a helyszínt, a történelmi Palazzo Vecchio Cinquecento szalonját.

Szintén októberben (15-18.) rendezik meg a TIES konferenciát az öko- és fenntartható turizmusról. Az eseményt, amelyre 600 résztvevőt várnak a világ minden részéből, első ízben rendezik meg Olaszországban.

Egy népszerű kongresszusi és kiállítási helyszín, a Firenze Fiera

Fotó: congresscenter.firenzefiera.it

2019-re két nagy kongresszust konfirmáltak a városban, az egyik a DATE (Design, Automation and Test in Europe), amelyre 1500 főt várnak, a másik egy svájci orvosszövetség kongresszusa lesz.

A firenzei MICE-piac látványosa erősödése mögött a város, a helyi vállalkozások és a szakmai szövetségek közötti szoros együttműködésen túl egy sikeres támogatási rendszer is áll. 2017-ben már a top 5 itáliai MICE-desztináció között szerepelt a város.