Már a fizetős balatoni strandokon is ingyenesen lehet fürdeni

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 06. 19:03

Siófokon, Balatonföldváron, Balatonlellén még megmártózhatunk a 21 Celsius-fokos vízben, a tó északi partja fürdőzőhelyei viszont már átálltak a közparki üzemmódra. A büfék többsége lehúzta a rolót, és a legtöbb helyen a megszokott szolgáltatások is megszűntek.

A népszerű balatonlellei Napfény strand és élményfürdő szeptember közepéig várja a látogatókat, majd az önkormányzat hozzáfog a szezon előtti állapot visszaállításához. Kenéz István polgármestertől ugyanakkor megtudtuk, hogy az üdülőhely szívében lévő szabadstrand és a még három kisebb lellei fürdő továbbra is fogadja a látogatókat. Jó hír az itt élőknek és a Lelle-párti nyaralóknak, hogy önkormányzati forrásból és a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásából, együttesen 60 millió forintból már ez évben megújul az üdülőövezet nagy parkja.

A lellei Napfény strand szeptember közepéig várja a látogatókat

Fotó: Facebook / Napfény strand Balatonlelle

Balatonföldvár keleti és nyugati strandja szeptember végéig várja a vendégeket, immár ingyenesen, de ha igény lesz rá, csak október 10-én zárnak – mondta Kiss Tibor, a helyi fürdőfenntartó cég vezetője.

Ingyenesen látogatható e hét hétfőtől szeptember 18-ig a siófoki Nagystrand,  az ott magasodó óriáskerék szeptember végéig a helyén marad. A Balaton legexkluzívabb fürdőjének ingyenes nyitvatartása egyébként az időjárás függvényében akár meg is hosszabbítható, az újhelyi szabadstrand szeptember 18-ig várja a látogatókat – tudatta Nagy Viktória a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója.

A balatonfüredi strandok vasárnap bezártak, amiként a csopaki és az alsóörsi fizetős fürdőhelyek is. Csopak strandját már ellepték a sétálók, ott még minden szolgáltatás a nyarat idézi – fogalmazott Béndek Edit, a strand igazgatója.

Balatonalmádi exkluzív Wesselényi strandján is megmaradtak a szolgáltatások, a sétálók a mosdóhelyiségeket is igénybe vehetik. Eközben Almádiban is folynak a fürdőkarbantartási munkák – jelezte munkatársunknak Petró Katalin, a strand munkatársa.

Augusztus 28-án kellett utoljára belépőjegyet venni a keszthelyi strandok pénztárainál, ez után megszűnt a fizetős üzemmód. Csendes Antaltól, a helyi strandfenntartó cég osztályvezetőjétől megtudtuk: a büfések többsége már lehúzta a redőnyt, de a város büszkeségének számító nagy strand és a másik kettő ennek ellenére is vonzza a látogatókat.