Áprilisban versenyt futhatunk az idén 150 éves fogaskerekűvel

Forrás: turizmus.com

 2024. március 29. 10:13

Már 19 éves hagyomány, amikor tavasszal Budapest sportszerető lakói együtt mozdulnak, hogy gyorsabbak legyenek a fővárosi fogaskerekűnél. Idén április 27-én kerül sor a megmérettetésre.

A Széchenyi-hegyre barátságosan siető piros vasút minden évben vállalja a kihívást, ráadásul nemcsak futva, hanem kerékpárral, gyalogosan, vagy éppen kis kerülővel – egy kényelmes túrával is lehetőség van versenyezni az idén éppen 150 éves szerelvénnyel. A kiránduló kategória 2024-ben eddig nem látott tereppel kedveskedik, a korábbi zugligeti indulás helyett, most a Széchenyi-hegyi végállomástól startol el a Budai-hegységben kanyargó 6 kilométeres kör, hogy az eddigiek mellé új pecsételő pontokat találhassanak, akik ezt a kalandot választják.

Április 27-én a fogaskerekűvel futnak versenyt a nevezők

Fotó: Hegyvidéksport

 

A másfél évszázados fogaskerekű idén is a szokott tempójában, nagyjából 15 perc alatt teszi meg az útját. A 4 kilométeres, összesen 325 méter szintemelkedésű hegymenet nem hétköznapi sétagalopp, ennek ellenére sokan teljesítik közösen a már legendássá vált futamot minden évben, leggyakrabban iskolai vagy családi programként. Az egyéni mellett 2, illetve 4 fős váltókban is lehet nevezni.

A startnál a mosolygós indulásért közös bemelegítéssel szakképzett aerobicoktatók felelnek, addig a célban minden befutót – ha még bírják szusszal – újabb izgalmak, például interaktív sportbemutatók és különböző, az agyat is tornáztató feladatok várnak.

A nevezők az élmény mellett 2024-es emlékpólóval, befutóéremmel, a helyezettek egyedi Előzd meg a Fogaskerekűt díjjal, és pénzjutalommal is gazdagodnak.

Regisztrálni a Hegyvidéksport oldalán lehet, ahol további információk találhatók a versennyel kapcsolatban.