Foglalási helyzetkép Svédországból

Forrás: turizmus.com

 2018. március 08. 15:10

Az egyik legnagyobb svéd utazási iroda szerint kevesebben foglalnak Mallorcába, Párizs változatlanul népszerű, jön fel Törökország, és Thaiföldet is kedvelik.

A mallorcai foglalások a tavalyi hasonló időszakhoz képest egyötödével (vagyis 20,8 százalékkal) csökkentek. Ennek okai között az alltosmresor.se megemlíti, hogy a szigetre való utazás és a szállás költsége emelkedett, és a tömeges turizmus elleni helyi tiltakozások miatt sokan már tavaly sem érezték jól ott magukat. A spanyolországi foglalások száma 10 százalékkal csökken. Kréta és Rodosz verhetetlenek. A törökországi zűrzavaros események miatt az érdeklődés évekig nagymértékben csökkent, de most már visszatérhetnek a turisták Antalyába.

Újra népszerű Antalya

Fotó: turizmus.com

Ami Horvátországot illeti, az eddigi foglalások majdnem megduplázódtak az előző évhez képest, különösen Split vonatkozásában, és Montenegró is jó szelet fog ki az idén. Az örök kedvenc, Thaiföld erősebb, mint valaha, több mint 20 százalékkal több a foglalás, mint tavaly. Európa nagyvárosai szintén kedvelt nyári célpontok: Párizs, Barcelona és London mit sem veszít népszerűségéből. A városok között Milánó dicsekedhet az utazási foglalások számának legnagyobb növekedésével.

Általános trend, hogy a turisták a valóban nívós szállodákat keresik, és hajlandóak többet fizetni értük – már ami a svéd, és általában a skandináv keresletet illeti.