Helyszíni beszámoló Izrael fokozatos nyitásáról – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. március 12. 13:00

Leybov-Fűri Szilvia, a Liberty Israel & Jordan ügyvezető igazgatója beszélt a nyitásról és az oltottak kiváltságairól a Trend FM Turizmus.com műsorának legutóbbi adásában.

Izrael, az oltási tervével leggyorsabban haladó ország, a héten megkezdte a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások feloldását. A fokozatos nyitás jegyében először a belföldi turizmus és a vendéglátás indult el, valamivel később pedig a külföldieket is várják majd.

Mivel a külföldiek számára továbbra is le van zárva az ország és beutazási engedélyt kizárólag izraeli állampolgárok kaphatnak, így Izrael egyelőre a belföldi nyitásra koncentrál. Ennek részleteiről beszélt Leybov-Fűri Szilvia, a Liberty Israel & Jordan ügyvezető igazgatója rádióműsorban.

A már beoltott állampolgárok, akik úgynevezett zöld útlevéllel rendelkeznek – vagyis igazolni tudják az immunitásukat – már beltéren is étkezhetnek a vendéglátóhelyeken, és utazhatnak a belföldi szálláshelyekre.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy milyen kiváltságok járnak még az oltottaknak, a teljes rádióinterjú itt hallgatható meg:

 

A műsort minden héten csütörtök délután, 17 óra után követhetik élőben a Trend FM-en.