Fókuszban a Duna menti országok

Forrás: MTI

 2017. október 12. 12:16

A Duna menti országok számára háromnapos Nemzetközi Duna-régiós kulturális konferenciát tartanak Pécsen. A rendezvény előadói a kulturális események szervezésének innovatív lehetőségeit mutatják be a résztvevők számára.
Az Európai Uniós INTERREG Duna Transznacionális program keretében hat ország kilenc partnerintézménye működik együtt két és fél éven keresztül a Duna-térség rejtett kulturális örökségének feltérképezésében – közölte a programot szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A 1,7 millió eurós összköltségvetésű projekt év elején indult, így a pécsi találkozó az első ilyen nemzetközi konferencia. A következő két évben Linzben és Regensburgban szerveznek hasonló tanácskozást.

A Duna mente egyik legszebb városa, Regensburg

Az Európai Unió számára fontos, hogy a kultúra minél szélesebb rétegekhez juthasson el, és ezt leginkább úgy lehet elérni, ha a közvetítő munkában a művészek mellett tudósok, ügynökségek, és különböző intézmények is részt vesznek. A Kodály Központba szervezett találkozó ezért azt a célt tűzte maga elé, hogy a Duna-térség kulturális és turisztikai helyszínei hasonló politikát alakítsanak ki, hogy a potenciális közönség számára hatékonyabban tudják kínálni kulturális programjaikat.

A péntekig tartó rendezvényen Európa számos országából szólalnak fel a kulturális és a tudományos szcéna jeles képviselői.

A témához kapcsolódnak oktatási, programszervezési és marketing lehetőségek is, ezekről szintén szó esik majd az előadások és viták során.