Fókuszban a turisztikai marketing és az együttműködés a Dél-Dunántúlon

Forrás: turizmus.com

 2014. december 11. 16:16

Fókuszban a turisztikai marketing és az együttműködés címmel december 15-án tartja záró konferenciáját a Dél-Dunántúli Gyógy-és Termálturisztikai Klaszter, mellyel a 46,7 millió Ft támogatással megvalósuló DDOP-2.1.3/A-12-2012-0004 számú projektet fejezi be.

A konferenciát Iharosi István elnök megnyitó beszéde indítja, melyet Hankó Bernadett klasztermenedzser követ, aki bemutatja az elmúlt két évben végzett tevékenységeket. Horváth Viktóri, egyesületi titkár érdekes regionális statisztikákkal szolgál majd, külön kitérve az idei nyári időjárás okozta nehézségekre. Turisztikai marketing témában két szakértő – Nagy Boglárka, Ferling PR Kft., és Somló András, TourismSolution Kft. – ad hasznos, gyakorlati tanácsot a fürdők képviselői részére.

Kuriózumnak számít a konferencia 11 órától kezdődő kerekasztal beszélgetése, amelyen 6 helyi TDM, 13 gyógy-és termálfürdő képviselője, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketingigazgatósága, valamint turisztikai klaszterek vesznek részt. A beszélgetés célja a TDM-ek-klaszterek gyógy- és termálfürdők közötti kapcsolat elmélyítése, a best practise-ek elsajátítása, valamint az összefogás és az együtt gondolkodás.

Az eseménynek a harkányi Dráva Hotel ThermalResort**** ad helyet. A település gyógyfürdője még mindig az ország leglátogatottabb fürdői között szerepel, valamint a Dél-Dunántúli Régió gyógy-és termálfürdői között is vezető szerepet tölt be.