Föld Alatti Futás a Valentin-nap jegyében

Forrás: turizmus.com

 2020. január 24. 11:19

Az évek óta nagy sikert arató BBU Föld Alatti Futás idén február 15-én, a Valentin-napot követő szombaton rajtol el.

A szervezők hisznek abban, hogy minden megérdemli az ünneplést, amit csak szeret az ember – akár a futás is, ami egyre több ember hobbija.

Ennek jegyében hangulatos Valentin-napi meglepetésekre számíthatnak azok a sportbarátok, akik ellátogatnak a kőbányai pincerendszerben immár hagyományosan megrendezett eseményre.

A futamok között szó szerint mindenki megtalálja a neki való távot: összesen 12 versenyszám közül lehet válogatni.

A hagyományos távok mellett indul ovis, sulis és családi futam is, a 4,3 km-es Valentin-körrel pedig azok is bátran megpróbálkozhatnak, akik nem gyakorlott futók.

De nem kell otthon maradni a könnyebb mozgásformákat kedvelőknek sem: ők egy vezetett Ötpróba túrán fedezhetik fel a kőbányai pincerendszer rejtélyeit.Az esemény különlegességét többek között az egyedi helyszín adja: a kőbányai pincerendszer, amely évente csak pár alkalommal látogatható, és vadregényes múltat tudhat maga mögött.

Az innen kitermelt kőből épült fel a Lánchíd két pilonja, a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, az operaház és más impozáns budapesti épületek.

A labirintusokkal teli pincét használták bor- és sörkészítésre, de anno katonai vezetési pont is volt, sőt: bűnözők búvóhelyeként szolgált.

A BBU Föld Alatti Futás több versenyszáma Ötpróba-pontokat ér, amelyek értékes sportfelszerelésekre válthatók, és amelyeknek gyűjtésével akár a tokiói olimpiára is eljuthatnak szurkolóként az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

Zöldül az Ultrabalaton

2019. szeptember 12.