Földváron is fürödhetnek kutyák a Balatonban

Forrás: turizmus.com

 2016. július 13. 14:37

Szombaton 10 órától látogatható a Balaton legújabb kutyás fürdőhelye Balatonföldváron, ahol a vendégforgalom növekedését várják a kutyabarát szolgáltatásoktól.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár Város Önkormányzata együttműködve jelölte és alakította ki a Balaton legárnyasabb kutyabarát fürdőhelyét. A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak.

A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nemcsak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni vagy akár kergetőzni is.

 

A helyszín szakmai kialakítását a kutyabarat.hu szakemberei segítették elő. Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

Az idén alapításának 120. évfordulóját ünneplő fürdővárosban egyre több vendéglátó és szálláshely törekszik arra, hogy nyaraláskor a család négylábú tagját se kelljen otthon hagyni. A turisztikai egyesület által létrehozott többnyelvű dog.foldvar.info weboldalon akár térképen is lehet böngészni a helyi kutyabarát szolgáltatók között, el lehet olvasni a fürdőhely házirendjét – hogy a gazdák már felkészülve érkezzenek –, valamint a közeli állatorvosok elérhetőségeit is ezen a helyen találják meg az érdeklődők.

„Meggyőződésünk, hogy rengeteg kutyabarát embernek tudunk majd örömöt okozni ezzel a fejlesztéssel, akik nyaralásukat kedvenceikkel együtt tervezik és a Balaton hűsítő vizét is közösen szeretnék élvezni. Hosszabb távon 8-10 százalékkal is növekedhet a vendégéjszakák száma a településen" – mondta Fekete Tamás, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület alelnöke.