Folklór videótánc a Tánc Világnapjához kapcsolódva, a Dunai Regattán

 2014. április 29. 15:56

A Magyar Turizmus Zrt. egy új, szórakoztató attrakcióval várja az érdeklődőket a május elsejei Dunai Regatta elnevezésű rendezvényen: egy különleges folklór videótánc formájában tehetik próbára tánctudásukat a játékos kedvűek.

A videótánc a karaoke mintájára készült, ám ezúttal a tánc kerül a középpontba. Az alkotók hat eltérő nehézségű magyar néptáncot kötnek egy-egy magyarországi régióhoz (Észak-Magyarország, Balaton, Alföld, Dunántúl, Budapest). A filmben mindig az adott térségre jellemző háttér látható.

Az érdeklődők – egyedül, párban vagy csoportosan – a választott tánc filmjét láthatják egy monitoron. Ennek segítségével utánozhatják le a lépéseket, míg táncukat egy kamera rögzíti. A sikeres produkciót követően a „videótáncos" a róla készült profi videót azonnal megoszthatja facebook oldalán ismerőseivel. A legtöbb lájkot gyűjtő videó gazdája ajándékot is kap majd. A gyakorolható táncok megtekinthetők az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=VeuoNg-z5lM&feature=youtu.be. A Magyar Turizmus Zrt. ezzel az új játékkal csatlakozik az április 29-i tánc világnapjához.

A játék idén a Dunai Regattán debütál, de az érdeklődők találkozhatnak vele később is, azokon a nagy hazai fesztiválokon (Sziget, Volt, Balaton Sound), amelyekre a Magyar Turizmus Zrt. kitelepül.

A Dunai Regattán, a Műegyetem Rakparton az MT Zrt. Budapest-közép-dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága kiadványokkal és hasznos turisztikai információkkal is várja a látogatókat május elsején. A játékra is itt, az MT Zrt. standjánál lehet regisztrálni.