Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Forrás: turizmus.com

 2024. március 22. 09:06

A húsvéti hosszú hétvégén debütál a Folly Arborétumban a nyomozós kerti játék és az ingyenes, gyerekeknek szóló Folly matiné. Az arborétum legújabb látványossága szintén a tavaszi szünettől élvezhető.

Különleges, új programokkal köszönti a tavaszt a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat: a húsvéti hosszú hétvégétől minden szombaton ingyenes, interaktív programmal várják majd a gyerekeket. A Folly matinén a 7-12 éves korosztály pedagógusok segítségével, játékos formában ismerheti meg a kert egyedülálló élővilágát.

A Nyomozz a Follyban! programmal az arborétum nemcsak a gyerekek, de a felnőttek számára is új, izgalmas kihívással készül. A 8 állomásos „szabadtéri szabadulószobában" a játékosok rejtélyes halálesetek nyomába szegődnek, kihallgatások jegyzőkönyvei és egy nyomozó feljegyzései alapján göngyölíthetnek fel egy bűntényt, bejárva közben a kert legszebb helyeit. A nyomozós játék 2–2,5 órás kikapcsolódást ígér a résztvevőknek, akik QR-kód olvasására alkalmas telefon segítségével tudják teljesíteni a kihívást.

Ingyenes matinéval várja a látogatókat a tavaszi szünettől az arborétum

Fotó: Folly Arborétum

 

Az arborétum legújabb látványossága is a tavaszi szünetben debütál: a látogatók rendhagyó kiállításon ismerhetik meg 22 különleges növényfaj, köztük a cédrus nemzetség képviselői, valamint a ciprusok és a hosszútűs fenyők tobozait, amelyeket a különleges fák között kanyargó kerti sétányokon élőben is megcsodálhatnak. A „tobozkörúthoz" játék is kapcsolódik: a résztvevők pecséteket szerezhetnek, azok pedig, akik mind a tíz pecsétet összegyűjtik, jutalmul ajándék magcsomagot kapnak.

 

Változatos programok a húsvéti hosszú hétvégén

A négynapos ünnepi hétvégére meghosszabbított nyitvatartással és a megújult, különleges programkínálattal készül az arborétum.

Március 30-án és 31-én látványos esti programon vehetnek részt az érdeklődők: 19 órától különleges vezetett sétán csodálhatják meg a fényfestéssel és fényanimációval életre keltett, közel 120 éves arborétum növényeit, ikonikus fáit és a kültéri műalkotásokat.

A húsvéti hétvégén fényfestéssel és fényanimáció kelti életre a növényeket

Fotó: Folly Arborétum

A tobozkiállítás és a „tobozkörút", valamint a nyomozós játék nagypéntektől minden nap várja a látogatókat, szombaton, húsvétvasárnap és -hétfőn ebédidőben a gyerekeknek emellett ingyenes Folly matinét, délutánonként pedig családi szabadulószoba-játékot rendeznek.

Nincsen húsvét sonka, kalács és torma nélkül, éppen ezért gasztronómiai élményekből sem lesz hiány. A kert éttermében hagyományos és újragondolt húsvéti fogásokat – többek között pankómorzsás préselt rántott húsvéti sonkát, reszelt tormás szójában érlelt tojáskrémet, áfonyás-epres, rozmaringos tortlettet – is kóstolhatnak a vendégek.