Folyamatosan nyitva lesz a Leonardo-kiállítás az utolsó három napon

Forrás: turizmus.com

 2020. február 10. 17:25

Február 21-én reggel 9 órától február 24-én este 6 óráig 81 órán át tart nyitva az itáliai polihisztor halálának 500. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás a Louvre-ban.

Az október 24-én nyílt tárlatot hatalmas érdeklődés övezi, és bár az intézmény nem tett még közzé látogatói számokat, azt már a megnyitó előtt közölte, hogy elővételben 180 ezer jegyet adtak el. A Louvre illetékesei azzal számolnak, hogy a folyamatos nyitva tartásnak köszönhetően mintegy 30 ezerrel több látogató nézheti meg a kiállítást – számolt be az MTI.

A kiállítás ingyen látogatható azok számára, akik este 9 óra és reggel 8:30 között akarják ezeken a napokon megtekinteni a tárlatot. A jegyek az interneten lesznek elérhetők keddtől.Az életmű-kiállítás egy pedagógiai és szórakoztató forgatókönyv alapján épül fel: az uralkodók által védelmezett és ünnepelt itáliai mester sokrétű és saját korában is sokat kommentált személyiségén keresztül invitálja utazásra a látogatót, aki megismerkedhet mindazzal a sok legendával és könyvvel, amelyek Leonardo da Vincit életében övezték.

Nagyon sikeresnek ígérkezik a Louvre Leonardo életmű-kiállítása

Fotó:  123rf.com

Nemcsak a mester alkotásai, hanem számos egyéb korabeli rajz és dokumentum, a reneszánsz más alkotóinak Leonardóhoz kapcsolódó remekművei is láthatók a tárlaton, amely virágzó korszakot idéz meg több mint félévszázaddal ezelőtt Firenzében, Milánóban, Mantovában, Velencében, Rómában és végül Franciaországban, ahol Leonardo da Vinci élete végét töltötte.

A Mona Lisa, Leonardo da Vinci leghíresebb műve, a Louvre egyik emblematikus műkincse nem látható a kiállításon, de a látogatók a tárlattól néhány lépésre megtekinthetik a múzeum leglátogatottabb termében.

A kiállítás egyik különlegessége, ahogy infravörös lámpák segítségével bemutatja a festmények alkotásának különböző szakaszait. Leonardo ugyanis egy-egy témáján 15 évig is dolgozott, majd befejezetlenül hagyta őket.