Folytatódik a „Kapj rá!” kampány

Forrás: turizmus.com

 2018. november 22. 11:32

Két hétvégi rendezvényen is ínycsiklandó halételekből készült kóstolófalatokkal várják a látogatókat a „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő marketing kampány standján.

A 2018. november 24-én és 25-én zajló kétnapos Füred Gasztro Fesztiválon a balatoni régió legjobb éttermei és borászatai gondoskodnak a finom falatokról és a borokról. Magyarország legnagyobb tavánál a halételek sem hiányozhatnak a „Kapj rá!” standjának köszönhetően. Az érdeklődők az ízletes halételek mellett halas recepteket tartalmazó kiadványokból – például ünnepi ételeket tartalmazó brossúrákból vagy könyvekből – nyerhetnek inspirációt a karácsonyi menü összeállításához.

Mosonmagyaróváron 2018. november 24-én a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete szervez  sétáló borkóstolót a Flesch Központ aulájában. A Boragora célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, valamint a fiatal borászok bemutatkozása. A halételek kiválóan illenek a borokhoz, ezért a „Kapj rá!” standjánál füstölt afrikai harcsafilével és halpástétommal várnak minden érdeklődőt. A kóstolófalatok mellett receptkiadványok is segítik a látogatókat, hogy otthon is elkészíthessék kedvenc halból készült ételeiket.

Fontos lenne a hazai halfogyasztás növelése

Fotó: unsplash.com

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (ETHA) és Magyarország társfinanszírozásával megvalósuló „Kapj rá!” kampány elsődleges célja a hazai halfogyasztás növelése. A kampány weboldalán, a www.kapjra.hu oldalon a látogatók információs anyagokat, receptgyűjteményeket és konyhatechnológiai írásokat találnak, amelyek segíthetik eligazodásukat a halgasztronómia világában. A kampány egyszerre igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint a fogyasztók számára is megmutatni a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát.

Az Európai Unió 2006-ban döntött úgy, hogy a halászati támogatásokat leválasztja az agrártámogatási rendszerről, és így hívta életre a 2007-2013-as programozási időszakra az Európai Halászati Alapot. A 2014-2020-as pénzügyi időszakban Magyarország számára a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP 2014-2020) keretében az előző időszakhoz képest 12%-kal több forrás – a hazai társfinanszírozással együtt valamivel több, mint 16 milliárd forint – áll rendelkezésre a haltermeléshez, a halfeldolgozáshoz és a halastavak természeti értékeinek megőrzéséhez kapcsolódó intézkedésekre, illetve a halételek fogyasztásának népszerűsítésére.