Főnix Arénára keresztelték Debrecen felújított sportcsarnokát

Forrás: MTI

 2021. október 21. 11:21

Átadták a teljesen felújított debreceni Főnix Csarnokot, amely a jövőben a Főnix Aréna nevet viseli.

A felújítás 2,5 milliárd forintba került, a költségeket a magyar állam és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) állta – közölte Papp László, a város polgármestere az intézmény szerdai avatóünnepségén.

A korszerűsítés elsődleges célja az volt, hogy a csarnok megfeleljen az Európai és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség előírásainak, valamint biztonságosabb legyen, miközben fenntarthatóbban üzemeltethető. Egyebek mellett lefestették a külső homlokzatot, új színvilágot, burkolatot kapott a belső tér, korszerűsítették a gépészeti és informatikai rendszereket, a belső világítást, és kiépítették a nemzetközi előírásoknak megfelelő, a nézőteret is megfigyelő kamerarendszert.

A felújított sportcsarnok megfelel az Európai és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség előírásainak

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke jelezte, jövő januárban rendezik meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot, a magyar-szlovák rendezésű torna egyik helyszíne a Főnix Aréna lesz. A csarnoknak az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) előírásainak megfelelő felújításához a szövetség 600 millió forinttal járult hozzá TAO-pénzből – mondta az elnök. Felsorolása szerint január 13-án, 15-én és 17-én a dán, a szlovén, az északmacedón és a montenegrói csapat lép majd pályára Debrecenben a kontinenstorna csoportkörében, a többi összecsapást Budapesten, Szegeden, illetve Pozsonyban és Kassán rendezik.A felújítás során nem csak a kézilabdások szempontjait érvényesítették, hanem felfrissítették a csarnok jégkészítő képességét is. A Főnix Arénában november 18–22. között rövidpályás gyorskorcsolya világkupaversenyt rendeznek.