Formabontó imázskampánnyal üzen látogatóinak a Nemzeti Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 08. 12:51

Magyarországon még egyetlen múzeum sem indított olyan nagyszabású imázskampányt, amilyennel a Magyar Nemzeti Múzeum jelentkezett Budapest közterületein. A múzeumlátogatás izgalmas, friss élmény, üzenik látogatóiknak.

Az óriásplakáton és a citylight felületeken megjelenő elgondolkodtató üzenetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a megújuló Magyar Nemzeti Múzeum minden korosztály számára tartalmas szórakozást és eleven élményt ígér.

 

Kampányplakát: festő és fia

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

„A mi történetünk”

Amikor a látogató betér a megújult Nemzeti Múzeumba, a történetek kifogyhatatlan kincseskamrájába érkezik. Minden kiállítási tárgyhoz különleges történet fűződik, a műtárgyakhoz események, korok, emberek, személyes pillanatok kapcsolódnak.

„A mi történetünk” elnevezésű kampány ezek közül idéz fel néhányat játékos, látványos formában, mely megmozgatja az emberek fantáziáját. Szinvai Dániel illusztrációi segítségével keltik életre az adott kor szellemiségét és szemléltetik azt, hogy ezekhez a tárgyakhoz kapcsolódó történetek – a mi történetünk.

Az imázskampány célja, a vágy felkeltése az érdeklődők számára, hogy minél többet ismerjenek meg a végtelen történetek sokaságából, melyekkel a Magyar Nemzeti Múzeum állandó és időszaki kiállításain találkozhatnak.

 

Kampányplakát: Sztálin füle

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

Megújult arculat, felújított terek, bővülő szolgáltatások

Az utóbbi időben a múzeum sok tekintetben megújult. A közönség elől eddig elzárt helyek nyíltak meg, ezek közé tartozik a csodálatosan felújított Széchényi-terem, mely a Magyar Nemzeti Múzeum egyik legszebb tere. Megújultak a múzeum közönségforgalmi terei is; az épületben múzeumshopot, új pénztárat és információspultot, valamint új kávézót alakítottak ki.

A múzeum új arculatot, új logót kapott, melynek központi eleme a magyar királyok koronázási palástja.

A folyamatosan bővülő szolgáltatások egyre több kreatív programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak a múzeumban töltött éjszakától kezdve a különféle korokban való kalandozáson át a korhű jelmezben előadott jelenetekkel színesített tárlatvezetésekig.

Ennek a megújulási folyamatnak a része, hogy új módokon, például imázskampánnyal is igyekszenek megszólítani a fiatalokat és a családokat. Remélhetőleg a nagy reklámzajban ezekre a formabontó hirdetésekre a célcsoport tagjai is felfigyelnek. A kreatív koncepció művészi kidolgozása és megvalósítása a Lounge Group érdeme.

(Címlapfotó: facebook.com/nemzetimuzeum)