Fotóin keresztül vinnék hírét a fővárosnak

Forrás: turizmus.com

 2017. május 23. 16:52

Andrea Piacquadio világelső microstock-fotós gyönyörű helynek tartja Budapestet és nagy álma, hogy bemutathassa világnak minden kis zeg-zugát. Készen áll arra, hogy saját szemszögéből, de mindenki számára érdekesen, kreatívan tárja fel a magyar főváros rejtélyeit.

A nemzetközileg is elismert microstock művész a legnagyobb örömmel rója Budapest utcáit, fürkészve az impozáns házak falait, rejtett kincseit. „A műemlékek, a sugárutak, a Duna, a Parlament, a Vár, az Opera és az Andrássy út, mind-mind életem részeivé váltak – mondta Andrea.

-  Fantasztikus épületek, helyszínek, amelyekről úgy gondolom, hogy nincsenek rendesen bemutatva a világnak. Budapest többet érdemel ennél! Azt látom ugyanis, hogy néhány kevésbé szép város sokkal híresebb a magyar fővárosnál" – mondta Andrea.

Jól látható nemzetközi tendencia, hogy a különböző stockfotók hátteréül a fotósok szívesen használnak nevezetes épületeket, autentikus helyeket. „Nagy álmom, hogy a fotóimon keresztül hírét vigyem Budapest gyöngyszemeinek. Hogy lássa ország-világ Európa egyik leglenyűgözőbb természeti és történelmi örökségeivel rendelkező városát" – tette hozzá a fotós.

A nemzetközileg is elismert microstockfotó művész első fotójára, mely megadta neki a kezdeti lökést a folytatáshoz, nevetve emlékszik vissza. „Szörnyű volt. Egy kéz, mely pénzt szór – mesélte Andrea.„Mégis megfogtam vele az embereket. Sokan letöltötték a microstock-fotó oldalról, és ettől magabiztosabb lettem."Később, egy labdarúgóról készített fotójára még többen kíváncsiak voltak. 2009-ben, Olaszországban pedig megválasztották az év legjobb microstock-fotósának, és ugyanekkor világszinten már a legkeresettebb 25 microstock-fotós között volt.

A világ legnagyobb márkái, mint a Gucci, a Furla, a MensHealth, a Virgin, a McDonalds, az Intel, a Nikon, a Vodafone, vagy éppen az OTP Bank is használták már fel Andrea egy-egy képét. Nem mellesleg a Times Magazin címlapján is szerepelt már a fotója. Ő azonban Budapestet akarja. Álma, hogy kameráin keresztül vigye hírét a magyar fővárosnak.

„Egy-egy látványosság remek háttérként is szolgál az alkotásaimhoz. Arról nem is beszélve, hogy az olyan egyedülálló látványosságok használata, mint a Lánchíd vagy éppen a Parlament magát a várost is egyből felismerhetővé teszik az alkotásaimon a világ bármely pontján." – mondta a világelső microstock fotós.

A világelső microstock fotós elmondása szerint Budapest nagyon hasonlít Milánóhoz, ugyanis ugyanazokat a fényviszonyokat lehet megtalálni a magyar fővárosban, mint a divat fővárosában. „A kedvenc részem a pesti oldal, mivel azt gondolom, hogy itt érezhető Budapest igazi valója. A nagyvárosi rész lenyűgöző, és ilyen környezetet nem egyszerű más városban találni.

Az egyik kedvencem az Andrássy út és az ott található épületeket, amelyek a körutat övezik, de azt is szeretem a városban, hogy a sok zöld rész mellett egyszerre megtalálhatók benne történelmi épületek is" – mondta Andrea.