Fotókiállítás nyílt a Lengyel Nagykövetség kerítésén

Forrás: turizmus.com

 2024. március 20. 11:01

Március 19-én szabadtéri kiállítás nyílt a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet közös szervezésében. A nagykövetség kerítésén megtekinthető kiállítás célja, hogy Lengyelország új, különleges, nem mindennapi arcát ismerjék meg az érdeklődők.

A UNESCO világörökségi helyszíneket és Lengyelország Nemzeti Parkjait bemutató kiállítások után most kevésbé ismert helyszíneket fedezhetünk fel a lengyel kiállításon.

lengyel_kiallitas

A kiállítás célja, hogy Lengyelország új, különleges, nem mindennapi arcát ismerjék meg az érdeklődők

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

Krakkó, Zakopane és Wieliczka mindenki számára ismert és kedvelt lengyel úti célok, de kevesen tudnak arról, hogy Kruszyniany és Bohoniki lengyel-tatár falvak, vagy hogy Zalipie, a festett falu egy igazi kis ékszerdoboz, de a Görbe Erdővel, a Koponya-kápolnával, vagy a 35 km hosszan a tengerbe nyúló Hel-félszigettel szintén kevesen találkoztak ezidáig. A Varsói Egyetemi Könyvtár tetőkertje, Katowice szimbóluma, a pirosablakos, egykori munkásnegyed vagy a Wrocławi törpék története pedig biztosan megmozgatja majd a városokat kedvelők fantáziáját.

A válogatásból inspirálódhatunk a következő utazásunkra is, hiszen Lengyelországban rengeteg izgalmas hely várja, hogy a magyar turisták is  felfedezzék.

lengyel_kiallitas

A 23 kép augusztusig látható a Városligeti fasor 16. szám kerítésén

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

A kiállítást Katarzyna Ratajczak-Sowa, a nagykövetség politikai és gazdaságiosztályának vezetője és Farkas Melinda, a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet igazgatója közösen nyitották meg. A 23 kép augusztusig látható a Városligeti fasor 16. szám kerítésén.