Fotókiállítás nyílt a Szlovák Kulturális Intézetben

Forrás: turizmus.com

 2018. január 31. 13:53

A fotók Szlovákia idegenforgalmi vonzerőit, történelmi épületeit, a szlovák kultúra, tudomány nagyjait, népi hagyományait, nemzeti értékeit ábrázolják.

A megnyitón Sonja Jelínková, a magyarországi Szlovák Idegenforgalmi Képviselet igazgatója mesélt a képekről, azok hátteréről, és az elmúlt 25 évről, amely alatt megsokszorozódott a két ország közötti turizmus: a magyarok kedvelt úti célja lett Szlovákia, és nem csak a téli időszakban. A művészi fotók egy-egy várost, tájat vagy kastélyt ábrázolnak, a világhírű gyógyfürdőktől az olyan, az UNESCO világörökségi listáján szereplő, meseszép városokig, mint Selmecbánya.

Kassai városkép

Fotó: turizmus.com

Mindegyik fotó a „Tudtad-e?” kérdéssel indul, és valóban, nagyon sok dolgot nem tudnak, még az északi szomszédainkhoz gyakran átránduló magyarok sem Szlovákiáról. Például, hogy mi köze Andy Warholnak Pozsonyhoz, hogy milyen sok a magyar vonatkozása, történelmi emléke, értékes látnivalója az egyes városoknak, vagy éppen mi a közös, a határon átívelő, a gasztronómiában és a jóféle borokban. A Rákóczi úti Kulturális Intézetben látható, ingyenesen megtekinthető kiállítás március 9-ig lesz nyitva.