Fotópályázattal indul a Tatai Vadlúd Sokadalom előkészítése

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 17:34

Madárfotó-pályázatot hirdetnek a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében. A profi és amatőr fotósok számára egyaránt nyitott pályázat eredményét november 28-án, a Sokadalom napján hirdetik ki.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat már 20 éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel együttműködésben. A támogatóknak köszönhetően a Sokadalom évről évre egyre gazdagabb, színvonalas szakmai programot kínál az érdeklődőknek. A rendezvény főtámogatója, az Envirotis Holding Zrt. szervezésében hirdetik meg az Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020 fotópályázatot.

A fotópályázat honlapja

Fotó: envirotis.hu/fotopalyazat

A kiírással hivatalosan is elkezdődtek a Sokadalom előkészületei, hogy méltó módon és számos új elemmel bővülve ünnepelhesse az egész ország madárszerető közössége azt a különleges jelenséget, amit a tatai Öreg-tó vizén évről évre megjelenő, vonuló vadludak tízezrei jelentenek.

Pályázni olyan fotókkal lehet, amelyeket nem neveztek be más kiírásra. A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött.Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, azaz olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.

A pályázat értékelését héttagú zsűri végzi, elnöke Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós, rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa. Mellette fotósok és természetvédelmi szakemberek vesznek részt a zsűri munkájában, köztük lesz a tavalyi, Madarak a víz tükrében – 2019 fotópályázat első helyezett fotósa, Szűcs Boldizsár.

Az értékes díjak mellett az Envirotis Holding publikációs lehetőséget is kínál a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

A pályázatokat szeptember 20-i várják. A kiírás részletes feltételei ITT olvashatók.