Fotósvonat indul a Bükk északi erdeibe

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. március 19. 11:07

Különleges vonatozásra várják a Bükk-hegységbe március 23-án a kisvasutak és a fényképezés kedvelőit.

Az esemény főszereplője ezúttal a Lillafüredi Állami Erdei Vasút egyedi, B-26 elnevezésű mozdonya lesz, amely csak ritkán közlekedik. Ezúttal viszont forgalomba állítják.

Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója arról tájékoztatott, hogy a szervezők ezen a napon kötetlen programot kínálnak az érdeklődőknek. A különvonatozás során a szerelvény a normál menetidőhöz képest sokszoros idő alatt ér majd a célállomásra, Mahócára. Az utazók ugyanis a kisvasút vonalának természeti szépségekben gazdag részein megállnak, a fotósok pedig felvételeket készíthetnek.

A Bükk-hegységben található Mahóca sokak kedvelt kirándulóhelye, amely különböző túrák kiindulópontja. Például könnyű gyaloglással a Garadna-völgybe, vagy Lillafüredre is ellátogathatnak mindazok, akinek ezekhez kedvük lesz.

A kisvasúti szerelvény március 23-án - szombaton - reggel 9 óra 30-kor indul a Miskolc-Dorottya utcai állomásról. A vendégek pedig ugyanoda érkeznek majd vissza, legkésőbb sötétedésig. A köztes időben - főként a szárnyvonalon - menetrendi kötöttségek nélkül közlekedik majd a fotósmenet.

A kisvonat, az előzetes tervek szerint két szerelvényből áll majd. A B-26-os egyedi mozdonyból és az általa vontatott személykocsikból, valamint egy másik C-50-es típusú mozdonyból és kocsikból. A résztvevőknek várhatóan egy nyitott személykocsi is a rendelkezésükre áll.