Folytatódnak a kerékpáros fejlesztések a Nyugat-Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2023. január 19. 16:15

Keszthely térségében több kerékpáros fejlesztés van folyamatban: pihenők, szervizoszlopok épülnek, és tavasszal átadják az Energia téren a kerékpáros központot. A bringások jelentősen hozzájárulhatnak a vendégforgalom növeléséhez, hiszen mentesítik a túlterhelt nyári szezont.

Vonyarcvashegyen nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros turistákra. A nagyközség központjába, a csónakkikötő és a bringaút mellett most egy szervizoszlopot telepítettek, ahol a nap 24 órájában elvégezhető a járművek javítása. A szezonra még több helyen információs táblákat telepítenek.

„A sport terén kiemeltük a kerékpáros turizmust és az erdei turizmust. Ezek népszerűsítéséhez próbálunk fejlesztéseket generálni, így korábban a Keszthelyi-hegységnek a kitáblázásával foglalkoztunk, most a kerékpárút mellett valósultak meg ezek a fejlesztések" – nyilatkozta a TV Keszthelynek Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület titkára.

Vonyarcvashegyen korábban kerékpáros Festetics-körutat jelöltek ki, de járműveket is vásároltak. A Turisztikai Egyesületnek már 50 kölcsönözhető kerékpárja van, köztük e-bikeok is.

Kerékpáros turisták Keszthelyen

Fotó: 123rf.com

A Magyar Kerékpáros Szövetség pályázatával az egész Balatonnál fejlesztik a kerékpáros turizmust. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda felelős a térségi beruházások tervezéséért és megvalósításáért.

„Gyakorlatilag kitáblázásra került itt a nyugat-balatoni részen körülbelül 250 kilométernyi kerékpáros útvonal  – mondta Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. – A másik fontos fejlesztés, hogy Keszthelyen is lesz egy kerékpáros központ – a Balatonon egyébként három –, amely gyakorlatilag a nyugat-balatoni kerékpáros turizmusnak lesz a szervezője és lebonyolítója is, illetőleg ide futnak be a legfontosabb nyugat-dunántúli kerékpáros útvonalak is."