Főzdefeszt: középpontban a láger

Forrás: turizmus.com

 2016. június 07. 12:03

Most hétvégén ismét a sörkedvelők vehetik birtokba a Városligetet, a helyszín azonban ezúttal nem a Dózsa György út, hanem a Vajdahunyad-vár és a PeCsa között elterülő Napozórét, ahol június 10-12. között a 11. Főzdefeszten kóstolhatóak a legjobb újhullámos sörök.

Ezúttal a fesztivál szlogenjéhez – The return of the lager – méltóan a lágerek kerülnek a középpontba. A szervezők szerint ugyanis ma már nyilvánvaló, hogy a sörforradalom lázas évei utáni piaci rendeződésnek fontos szereplője lesz a láger és a pilzeni, hiszen a világnak ebben a felében ezek a sörtípusok felelnek meg a legjobban a gasztronómiai kihívásoknak, az ivási szokásoknak és elvárásoknak. Ezért keresik a jövő lágerét, hiszen ha ez a stílus újra el is foglalja helyét a sörpiac mennyiségi csúcsain, biztosan nem vészeli át változatlanul az elmúlt évek és a jelenleg is folyamatosan zajló sörpiaci átalakulás viszontagságait, és az új láger nem ugyanaz a sör lesz, mint a régi kedvenc.

 

De persze a Főzdefeszten most sem egyetlen típus fog dominálni, lesznek szép számmal stoutok, porterek, búzák, bakok és IPA-k. És persze a sörökhöz minőségi street food is jár, így ismét több tucatnyi food truck és kitelepülés várja majd az éhes vendégeket.

A szervezők a kiállók kéréséhez igazodva eltörölték a Metapay-rendszert, így ismét mindenki készpénzzel fizethet. Szintén a hazai sörfőzők kérésére limitálták a külföldi kiállítókat, így maximum 10 külhoni sör kaphatott helyet.

A belépőjegy idén ismét a fesztivál logózott üvegpohara lesz, amelyet a Spiegelau biztosít számukra.

További információ: www.fozdefeszt.hu