Franciaország arra kéri a turistákat, hogy ne utazzanak népszerű célpontjaikra

Forrás: turizmus.com

 2023. június 21. 12:21

Franciaország kampányt indítana, amelyben arra szólítja fel a turistákat, hogy maradjanak távol a népszerű turisztikai célpontoktól. A világ leglátogatottabb országának célja a túlturizmus elleni küzdelem.

Franciaország azt tervezi, hogy közösségi médiás influencerek segítségével arra ösztönzi majd a turistákat, hogy maradjanak távol a legnépszerűbb francia úti céljoktól. Az ország új kampánya a kevésbé ismert desztinációkat népszerűsít majd, hogy új helyeket ismertessenek meg a látogatókkal – írta meg az Express.

2019-ben, a világjárvány előtt több mint 90 millió nemzetközi turista látogatott Franciaországba, ezzel kiérdemelték a világ leglátogatottabb országa címet.

A francia fővárost erősen érinti a túlturizmus problémája

Fotó: 123rf.com

 

A turistahordák nyomása alatt álló úti célok közé tartozik például a Mont Saint-Michel illetve a Netflix Emily Párizsban című sorozatában szereplő helyszínek. A párizsi idegenforgalmi hivatal előrejelzése szerint csak idén több mint 37 millió látogató fog a fővárosba utazni. A város leglátogatottabb látványosságai közé tartozik az Eiffel-torony, a Louvre Múzeum és a Versailles-i kastély.

Olivia Grégoire, Franciaország idegenforgalmi minisztere elmondta: "Az ország látogatóinak 80 százaléka Franciaország mindössze 20 százalékát látogatja meg. A kampány célja az egész évre és az egész országra kiterjedő turizmus népszerűsítése lesz." Hozzátette: a kulcsfontosságú helyszínek túlzsúfoltsága "fenyegetéssé" vált a környezetre és a lakosok életminőségére nézve.

A kevésbé ismert úti célok népszerűsítése mellett, az ország igyekszik „de-marketing" kampányokkal is elriasztani a turistákat, mely során túlzsúfolt turisztikai célpontokról osztanak meg fényképeket.