Franciaország felkészül a síszezonra

Forrás: sielok.hu

 2018. november 06. 14:32

Az idén mintegy 40 új liftet építenek a francia síterepeken. Ezek egy része vadonatúj, lesznek felújítások, és vannak több évre áthúzódó építkezések is.

A hosszabb pályakilométerekkel rendelkező francia síterepek igyekeznek modernizálni liftjeiket, de a hatalmas kiterjedésű síterepek esetében ez nem megy egyik szezonról a másikra. Az utóbbi 10 évben 33-51 új lift épült szezononként, idén hozzák a körülbelüli átlagot, 40 új ülőfelvonót húznak fel a hegyekben.

Még el sem kezdődött a szezon, de az egyik leglátványosabb liftet már átadták a Tignes feletti Grande Motte gleccseren. Az igazi újdonság, hogy a nagykabinok tetején „teraszokat” alakítottak ki, így az utasok a kabin tetejéről is csodálhatják a páratlan panorámát, igaz csak síszezonon kívül, jobbára nyáron.

Tignes, ahol az utasok síszezonon kívül a kabin tetején is utazhatnak

Fotó: sielok.hu

Van, ahol az új lifttel egy új hegyoldalt és új pályákat is kapnak a síelők (La Rosiere). A haladó síelők is örülhetnek, hiszen új fekete pályák épültek, vagy egykoron híres-hírhedt, de évek óta lezárt pályát nyitnak úja. Először építenek más országokban már megcsodált kabinos lifteket a francia hegyekben. Többek között a SIGMA (Val d'Isére) és a Doppelmayr D-Line (Les Orres) modellje is debütál Franciaországban

A további fejlesztésekről szóló cikket ITT olvashatja.