Franciaország szombattól kitilthatja az Egyesült Királyságból érkezőket

Forrás: turizmus.com

 2021. december 16. 18:02

Franciaország arra készül, hogy szombattól, december 18-tól megtiltja a brit nyaralóknak az országba történő beutazást a Covid-19 omikron variánsának növekvő esetszáma okozta aggodalom miatt.

Szombattól a tervek szerint az Egyesült Királyságból csak a hazatérő francia állampolgárok vagy a Franciaországban élő britek léphetnek majd be az országba – írja a TTG turisztikai hírportál.

Sajtóértesülések szerint minden más utazónak "nyomós indokot" kell majd felmutatnia ahhoz, hogy engedélyezzék a belépését.
Azoknak, akiknek engedélyezik az Egyesült Királyságból történő belépést, karanténba kell vonulniuk egy saját maguk által választott helyen. Negatív teszteredmény esetén az önkéntes karantén 48 óra múltán megszűnik.

Csak a hazatérő francia állampolgárok vagy a Franciaországban élő britek léphetnek majd be az országba az Egyesült Királyságból

Fotó: 123rf.com

Csütörtökön Gabriel Attal francia kormányszóvivő azt mondta, hogy a miniszterelnöki hivatal "a következő órákban" bejelentéseket tesz az Egyesült Királyságból érkező utazókkal kapcsolatban.

Elmondta azt is, hogy az Egyesült Királyságból érkező utazóknak ezen kívül az utazást megelőzően – a korábbi 48 órával szemben – legfeljebb 24 órán belül kell majd igazolniuk, hogy a Covid-19 tesztjük negatív lett.