Franciaországban a belföldi turizmus megmentette a nyári szezont

Forrás: MTI

 2021. augusztus 25. 15:23

A turizmusért felelős francia államtitkár, Jean-Baptiste Lemoyne szerint a nyári szezont megmentette a belföldi turizmus a koronavírus-járvány ellenére.

"Úgy vélem, hogy megmentettük a nyarat a nem egyszerű helyzet ellenére, amelynek oka a koronavírus-járványnak a nagyon fertőző delta variáns miatti berobbanása" - mondta szerdán Lemoyne az LCI francia hírtelevízióban.

franciaorszag_123rf

Idén a nyaraló franciák 85 százaléka a hazájában töltötte a szabadságát

Fotó: 123rf.com

"A nagyon korán bevezetett korlátozó intézkedéseknek és a Covid-igazolásnak köszönhetően sikerült végigcsinálni a nyári szezont" - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint idén a nyaraló franciák 85 százaléka a hazájában töltötte a szabadságát, míg a járványt megelőzően, 2019 nyarán 75 százalékos volt ez az arány. Az államtitkár elmondta, hogy a kempingek és a panziók nagyon jól teljesítettek, 10 százalékkal megdöntötték a 2019-es év júliusi rekordjait. A tengerpart és a hegyek a "biztos értékek" az államtitkár megfogalmazása szerint. A Pireneusokban például 24 százalékkal emelkedett a nyaralók száma, amit az államtitkár külön sikernek tart egy olyan téli szezont után, amikor is a sífelvonók nem nyithattak ki a járványveszély miatt.

Jean-Baptiste Lemoyne bízik az utószezonban is, miután "lassanként beindulnak a rendezvények, ami nagyon fontos például Párizs számára", illetve idén ősszel már lehetőség nyílik az idősebb korosztály csoportos utazásaira, amelyeket tavaly le kellett mondaniuk.