Freud-avatarral csábítják a turistákat a virtuális világból Bécsbe

Forrás: turizmus.com

 2022. április 22. 12:46

„Get me out, Freud!” a neve a Wien Tourismus legújabb akciójának, amelynek keretében egy Freud-avatar arra bíztatja a Metaverzum-közösség tagjait, hogy időnként hagyják el kis időre a virtuális valóságot. Aki beszélgetésbe elegyedik a híres pszichiáterrel, bécsi utazást nyerhet.

Legújabb akciója keretében – a Sigmund Freud Múzeummal együttműködésben – egy Freud-avatart küldött a Wien Tourismus a Metaverzumba. A digitális Freud itt arra biztatja a felhasználókat, hogy hagyják el időnként a virtuális világot, nézzenek szét a valós világban – és látogassanak el például Bécsbe.

A pszichoanalízis atyja kacsingatva érdeklődik a felhasználók virtuális valóságban való hogyléte és léte felől vagy arról értekezik, vajon milyen hatással vannak a kipixelezett emberek a libidóra. Azok a felhasználók, akik belemennek a vicces beszélgetésbe és regisztrálnak a getmeoutfreud.vienna.info oldalon bécsi utazást vagy belépőjegyet nyerhetnek a bécsi Sigmund Freud Múzeumba.

Sigmund Freud avatarja beszélget a Metaverzumban

Fotó: Wien Tourismus

„Legújabb akciónkkal újfent arra reflektálunk, miként viszonyul a társadalom a modern technológia adta lehetőségekhez. A járvány miatti lezárások, korlátozások után az emberek szomjaznak a valós élményekre, az utazásra és a kulturális élményekre. Akciónkkal szusszanásnyi szünetet kínálunk a felhasználóknak, hogy elszakadhassanak kicsit a virtuális valóság lélegzetelállító ígéretföldjétől,és megmutatjuk nekik, hogy a valós világ még szebb, még lélegzetelállítóbb lehet” – magyarázza Norbert Kettner, a Wien Tourismus igazgatója az akció apropóját.

Sigmund Freud avatarja április 29-ig „rendel” a Metaverzum egyik világa, a Decentralandban található Genesis Plaza területén.