Frida Khalo életéről is táncolnak a Nemzeti Táncszínházban

Forrás: turizmus.com/MTI

 2022. november 12. 12:23

A Nemzeti Táncszínház novemberi és decemberi bemutatói igazi föld körüli utazásra hívják a közönséget. Gabriel García Márquez Szerelem a kolera idején című művéből készült előadás, és Frida Kahlo festőművész életét feldolgozó darab is szerepel a premierek között.

„A Duna partjáról egyenesen a dél-amerikai Tayos-barlangba indulunk, hogy feltárjuk az ott rejlő mélység titkait, ezek után megállunk Cartanegrában, hogy meghallgassuk Gabriel García Márquez szerelmi történetét, majd innen felmegyünk Mexikóig, ahol megismerkedünk a kalandor festőnő Frida Khalóval. Mindeközben teszünk egy kisebb kitérőt Indiába, ahol magunkba szívjuk a helyi tánc szellemiségét, a Sivasakti Kalánanda Táncszínházzal” – ajánlja év végi programjait Facebook-oldalán a Táncszínház.

A hónap első bemutatójaként a Duna-menti népek táncaiból és zenéiből építkező művet állít színpadra a Duna Művészegyüttes, november 20-án pedig a Bozsik Yvette Társulat mutatja be Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos barlangban végzett kutatásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált előadását.

A Duda Éva Társulat új bemutatójának címe Frida, az élet múzsája

Fotó: facebook.com/Nemzetitancszinhaz - Lékó Tamás

November 25-én az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Gabriel García Márquez a Szerelem a kolera idején című világhírű művéből készült előadását mutatja be, a GG Tánc Eger új, Szerelem című produkcióját pedig november 27-én lehet megtekinteni a Nagyteremben.

November 30-án a Székesfehérvári Balett Színház Un Ballo című kétrészes estjére kerül sor, amely Müller Péter Isten Bohócai című könyve alapján készült.

Az új bemutatók sorát december 7-én a Duda Éva Társulat előadása zárja, amely a mexikói festőnő, Frida Kahlo életét és művészetét dolgozza fel a mozgókép és a táncművészet eszközeit kombinálva.