Frissen oltott robotok – Erik Sumo a Városmajorban

Forrás: turizmus.com

 2021. június 22. 10:04

Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo Band feléledt vakcinázatlan állapotából, és beleállt a fesztiválszezonba. Július 3-án, szombaton 20 órától a Városmajori Szabadtéri Színpadon tolják a „kacat – western – extrém – pop slágert”.

Aki már hallotta őket, tudja, hogy ez mit jelent – aki pedig nem, az, ha meghallgatja, sosem fogja elfelejteni.

Életben vagyunk – ezzel a kijelentéssel rúgta be újra az Erik Sumo Band motorját az alapító-frontember, Tövisházi Ambrus néhány héttel ezelőtt. A zenekar új felállásban jött ki a pandémiából: Tövisházi Ambrus (ének/billentyű), Kiss Erzsi (ének), Kutzora Edina (ének), Drapos Gergely (basszusgitár), Mészáros Ádám (gitár), Gáspár Gergely (dob), Pápai István (perka).

Kutzora Edina (b), Kiss Erzsi (j) és Tövisházi Ambrus

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Ez a frissítésen átesett csapat egy új, még a vírus megjelenése előtt tökéletesre csiszolt új albumot hoz magával a Városmajor színpadára. Az előadás hitelesen eriksumós lesz, erre a biztosíték Tövisházi személye, aki – az egykori Amorf Ördögök után és a Péterfy Bori & Love Band mellett – saját zenéit sűríti ebben a zenekarban. A zenész neve ismert nemcsak a hallgatóság, de a szakma belsőbb köreiben is, hiszen bemutatkozott már producerként és filmzenék szerzőjeként is: gondoljunk csak a nagy sikert aratott Liza, a rókatündérre, a Becsúszó szerelemre – vagy itt van Hosszú Katinka most készülő életrajzi filmje, a Katinka.

A dalszerző-producer „személyes” bandája, az Erik Sumo Band zenéinek alapja a 60-as, 70-es évek popzenéje, ebből építkezve komponálják szerzeményeikbe a blues, az elektronikus és az úgynevezett „barkács-pop”, a pszichedelikus rock és nem utolsó sorban a World Music stílusjegyeit, elemeit. S ha valaki számára ezek a műfajok összeférhetetlennek tűnnek, hát az Erik Sumo-művek a bizonyíték arra, hogy igenis létezik tökéletes és kifogástalan fúzió.

(X)