Frissítette logóját a Kiskunsági Nemzeti Park

Forrás: turizmus.com

 2018. január 15. 18:50

Megváltoztatta arculati megjelenését és újra értelmezte logóját a Kiskunsági Nemzeti Park, de a boróka és a vércse sziluettje maradt.
Az 1975-ös megalapításától 42 évig szolgálta a nemzeti parkot a régi logó és képviselte a Duna-Tisza köze természetvédelmi értékeit – emeli ki a greenfo.hu. A régi grafikából változatlanul megmaradt két formai elem, a boróka és a vércse sziluettje, de a homokbuckák árvalányhaj hullámaira emlékeztető vonalaival, a kontúr nélküli, szabad kifutással és a visszafogott színekkel egyszerűbb stílust képvisel a grafika – vélik az alkotók.

Újdonság, hogy - idomulva a felülethez, melyen használják, - többféle alakváltozatban is használható, miközben a központi elemei állandók maradnak.

A régi és az új logó

 

Amint az a közleményből kiderül, a park dolgozói számos programmal, szakvezetéses túrával várják a látogatókat 2018-ban is. Az évek óta sikeres és kedvelt rendezvényekre idén is számíthatunk: tavasszal Bösztörpusztán lesz Túzokünnep, május végén a Muzsikál az erdő programsorozat ígér értékes időtöltést, a nyár közepén bizonyára sokan lesznek kíváncsiak Bugacon a pásztorkutyák seregszemléjére, vagy novemberben a Fehér-tavi Darvadozásra.

Hamarosan elkészül és látogatható lesz a Fülöpházi buckavidéken a Naprózsa Ház, Bugacon elkezdik a Puszta Kapuja nevű fogadóépület létrehozását, a szegedi Fehér-tónál pedig a Kurgán Bemutatóház építését.