Fülemülék Éjszakája

Forrás: turizmus.com

 2018. május 07. 09:00

Május végéig országszerte mintegy 50 helyszínen várják a szakemberek az érdeklődőket, hogy rövid esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva több mint egy évtizede hirdeti meg a Fülemülék éjszakája programsorozatát. Az idén május végéig országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy azok határában várják a szakemberek a madarak iránt érdeklődőket, hogy rövid késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák e bájos madarak koncertjét. A rendezvényhelyszíneken nem csak hallani, de gyakran közelről is látni lehet a fülemüléket, ugyanis sok helyen madárgyűrűzés is zajlik. A 2018. évi Fülemülék éjszakája programhelyszíneinek folyamatosan frissülő listája az MME honlapjának kezdőoldalán is megtalálható.

Sok helyen madárgyűrűzés is lesz

Fotó: turizmus.com

Hazánkban a lakott területek bokrosaiban is gyakorinak számít a világ egyik legszebb énekhangú madara. Ez a verébméretű, egyszínű barnás felsőtestű, vöröses farkú madár nemcsak kilométernyi távolságban hallható hangja, de énekének változatossága miatt híres. Az is különleges benne, hogy a hímek éjszaka is énekelnek.

Ma már nemcsak Angilában hódít a birdwatching, mint ezrek által űzött sport és turisztikai- természetjáró program, hanem Európa szinte mindegyik országában.

Kapcsolódó cikkek