A szórakozás új dimenzióiba repít a Bükfürdőn megnyílt Funcity

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. június 29. 12:51

Elsősorban a családdal érkező, magas költési hajlandóságú vendégeket célozza meg Bükfürdő legújabb, Magyarországon egyedülálló szórakoztatóközpontja, amely a fejlesztők reményei szerint akár évi tízezer új vendégéjszakát is hozhat a fürdővárosnak.

Utazási döntést befolyásoló tényezőként mutatták be a sajtó képviselőinek a júniusban megnyílt bükfürdői Funcityt. Az Európában is különlegességnek számító attrakció, amely minden érzékszervünket próbára teszi, új dimenziókat nyit az élmények begyűjtésében.

 

Az igényes, fizetőképes vendégkört célozták meg

Közös gondolkodás eredményeként, a város és a fürdő vezetőségének fejlesztési koncepciójával összhangban született meg az új városi élménycentrum, amelyhez a fürdő a saját telkét ajánlotta fel a beruházónak, Szabadics Zoltánnak – mondta el a Funcity bejárásán Gajda Tibor, a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette: olyan termék létrehozására szövetkeztek, amely igényes, magas költési hajlandóságú vendégeket vonz a városba, és elsősorban a családdal érkezőket szólítja meg. „A magyarországi fürdővárosok közül Büknek van a leginkább lehetősége arra, hogy osztrák színvonalú fürdőhellyé váljon. Ennek a piaci átalakításnak rendeljük alá a fürdő és a város fejlesztéseit. A vendégigényekben is tíz évre előre gondolkodunk, a magas színvonalú kínálattal, az ügyféligények megváltoztatásával a minőségorientált keresletet kívánjuk megteremteni és kielégíteni. Ebbe a koncepcióba illeszkedik bele a város legújabb attrakciója, a Funcity is, amellyel magyar és külföldi látogatókat egyaránt szeretnénk megszólítani.”

A virtuális valóság élménye Bükfürdőn

Fotó: Funcity

Bükfürdőről ismeretlen univerzumokba

Az 1400 négyzetméteres Funcityben hat világszínvonalú játék kapott helyet. Mivel az élményelemek egyenként is többféle variációs lehetőséget tartogatnak, a szórakoztatóközpontban akár egy teljes délelőttöt vagy délutánt eltölthetnek a látogatók. Az épületben egy 56 férőhelyes multiplex mozit is kialakítottak, amely a városlakóknak és a fürdővendégeknek egyaránt új, színvonalas szórakozási lehetőséget kínál.

A vezetés élményét speciális, csúszós bevonatú elektromosgokart-pályán, illetve tökéletesen élethű, méretarányos F1-es versenyautó-szimulátorban lehet kipróbálni. A VR-szemüveges attrakciók között találjuk a jetpackes repülést, amellyel 46 helyszínt lehet bejárni, köztük magyarországi turisztikai látványosságokat.

Itt bárkiből lehet F1-es pilóta

Fotó: Funcity

Különlegesség a 4DX mozigéppel felszerelt élményelem is: ez a világ jelenlegi legmodernebb mozitechnológiája, amely mozgó ülésekkel, fényeffektekkel, illatokkal, buborékokkal, víz- és levegőbefújással működik, amit összehangolnak a filmben szereplő látvánnyal. Mind közül a legőrültebb attrakció kétségtelenül a Crazy Rush: az óriás robotkarok villámgyors mozgására épülő élmény igazi adrenalinbomba – hasonló játékot legközelebb a németországi Günzburgban találni.

A legnyugalmasabb hely a gigantikus terepasztal

Fotó: Funcity

S végül a legnyugalmasabb, békés szemlélődésre lehetőséget kínáló attrakció egy 200 négyzetméteres, gigantikus terepasztal, amelyen egy egész kis világ elevenedik meg mozgó életképekkel, járművekkel, vasúttal és valóságos turisztikai látnivalókkal Pannonhalmától Fraknóig.