Fürdőfejlesztés Józsefvárosban

Forrás: MTI

 2018. június 28. 17:27

Strand és gyógyfürdő épülhet Budapest VIII. kerületében a volt józsefvárosi pályaudvar területén, a koncepciótervek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas.

Korábban történt

A fürdő létesítésére vonatkozó terveket csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros fideszes országgyűlési képviselője, volt VIII. kerületi polgármester, Sára Botond (Fidesz-KDNP) kerületi alpolgármester és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Kocsis Máté országgyűlési képviselő a terveket bemutató június 28-i sajtótájékoztatón elmondta: a strand a volt pályaudvar területén létrejövő szabadidő-, sport- és kulturális központ egyik része lesz. A standberuházás túlmutat a kerület határain, hiszen a belső pesti kerületek lakói is használhatnák a közelükben felépítendő létesítményt.
Sára Botond alpolgármester hozzátette: a vizsgálatok szerint a terület alkalmas arra, hogy ott fürdő létesüljön, és a felmérések szerint ezt tízből hat józsefvárosi támogatja. Kérdésekre válaszolva közölte, a beruházás előtt a területet rekultiválni kell, a kútfúrás a becslések szerint 200-300 millió forintba kerülhet, ehhez a terveik szerint állami segítséget kérnek majd.
Szőke László Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy készült egy hévízbeszerzési szakvélemény, amely szerint az ottani víz összetétele nagy valószínűséggel hasonlít a városligeti Széchenyi fürdő alatt lévőhöz. A koncepciótervek szerint a fürdő egy 2,7-3 hektáros területen lenne és épülne egy 5800 négyzetméteres gyűrűformájú épület.