Jóval több a vendég a hazai fürdőkben, mint tavaly nyáron

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 14:16

A tavalyi nyárhoz képest meredeken felívelő júniust és sikeres júliust tudhat maga mögött a fürdőágazat – derül ki több mint 40 hazai, turisztikai jelentőségű fürdő összesített adataiból a Magyar Fürdőszövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség felmérése alapján.

Az idei nyár a korlátozások júliusi feloldásának és a kedvező időjárásnak köszönhetően eddig lényegesen jobban alakult, mint az előző – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Júniusban és júliusban a nemzetközi jelentőségű fürdők vendégforgalma a vendégek számában összességében 48 százalékkal, a bevételek pedig 62 százalékkal haladták meg a tavalyi év hasonló időszakáét. Az országos jelentőségű fürdőknél 98 százalék, illetve 85 százalék a növekedés, egyes létesítményekben pedig még magasabb. A fürdők tájékoztatása szerint ígéretes az augusztus is.

Érdekesség, hogy azokban a fürdőkben, ahol az elmúlt években kapacitásbővítés vagy komplex termék- és szolgáltatásfejlesztés történt, új szolgáltatások kerültek a fürdőket üzemeltetők kezelésébe, gyorsabb ütemű a vendégforgalom és az árbevétel visszarendeződése.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. A vendégszám és a bevételek is nőttek a hazai fürdőkben tavaly nyárhoz képest

Fotó: MTÜ

A nemrégiben újraalkotott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 – Turizmus 2.0 külön fejezeteben foglalkozik a fürdőágazattal, kitűzött cél az egészségturizmus kultúrájának belföldi újraélesztése és külföldön való újrapozicionálása, a szolgáltatási színvonalban és ügyfélélményben való szintugrás elősegítése és gyorsítása – mutat rá az MTÜ közleményében .

A 2021-2027-es fejlesztési időszakban kiemelt cél a turisztikai vonzerővel rendelkező gyógyfürdők és gyógyhelyek korszerűsítése, melyre várhatóan 150 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Mindez hozzájárulhat a gyors felépüléshez, a versenyképesség növeléséhez, emellett a gyógyítási színvonal további emeléséhez és az egészséges életmód elterjesztéséhez is – írták.