Fürdőnyitások női szemmel – videó

Forrás: turizmus.com

 2020. június 24. 10:41

A fürdők újra nyitva állnak a vendégek előtt, a szezon megkezdődött. Három női fürdővezető mondja el, hogyan látják az idei szezont, és mivel készültek erre a rendkívüli nyárra.

„A vírus miatt kialakult válság mindenki számára váratlan helyzeteket hozott, családban és munkában egyaránt. Háromgyermekes anyaként én magam is nehezen viseltem a hosszú bezártságot” – nyilatkozta Szabó Éva, a Barack Thermál Resort ügyvezetője a Magyar Turisztikai Ügynökség megkeresésére.

Ma még nehéz megjósolni, mi várható, azonban pozitív személyiség lévén bízik benne, hogy hamarosan visszatér minden a normál kerékvágásba, és belföldön mindenki ki mer mozdulni. Mint mondja, a fürdőben minden feltételt biztosítottak vendégeiknek, hogy a kikapcsolódásra szánt időt gondtalanul tölthessék. Az eddigi számok és adatok biztatóak.

Úgy gondolják, vendégeik sokkal tudatosabban és megfontoltabban döntenek a jövőben utazásaik előtt. Igyekeznek minden információt összegyűjteni az adott szállásról, fürdőről, és arról is, hogy hol milyen szabályokat vezettek be, milyen biztonsági előírások vonatkoznak rájuk, és milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni. Azt tapasztalják, hogy most sokkal inkább választanak olyan helyet, amelyikben eddig még nem csalódtak, és ahol a vendégértékelések is kiemelik a tisztaságot.

 

Galérius Fürdő, Siófok

„A veszélyhelyzet megszüntetésével ki tudott nyitni a Galerius Fürdő is beltéri medencékkel, illetve szaunavilággal, étteremmel, és az egyéb wellness-szolgáltatásainkkal együtt – sorolja Balogh Renáta, a Galérius Fürdő vezetője. – A korábbi években nagyon jó forgalmat bonyolítottunk, és arra számítunk, hogy a történtek ellenére élénkül majd idén a belföldi turizmus. Fedett fürdőként elsősorban azokban az időszakokban nagyobb a vendégforgalmunk, amikor a Balatonban nem lehet fürdeni az időjárás miatt. Ilyenkor általában telt házzal üzemelünk, bízom benne, hogy ez ebben a szezonban is így lesz.”

A szakember kiemeli, hogy mindig nagy figyelmet fordítottak a vízminőségre, melyhez minden technikai felszerelés adott. Épületfelügyeleti rendszerrel dolgoznak, ahol folyamatosan látják a működéssel kapcsolatos adatokat: vízhőfok, klórszint, Ph, forgatás, stb. Emiatt az újabb elvárásoknak, és fokozott ellenőrzéseknek is eleget tudnak tenni, annak érdekében, hogy a fürdőző vendégek teljes biztonságban érezzék magukat. Véleménye szerint egy női vezető empatikusabb, ami a szervezeti működésben jelenthet előnyt.

 

Saliris Resort, Egerszalók

„Rendkívül optimistán készülünk az ötcsillagos fürdőnk nyitására, mert bízunk abban, hogy a törzsvendégeink és az idei évben Magyarországra fókuszáló családok a magas színvonal és a biztonság mellett teszik le a voksukat – emeli ki Knoll Rita, a Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő vezetője. – Nagy léptékű és elegáns terek állnak a vendégek rendelkezésére, kültéren és beltéren egyaránt, igénybe vehetők már a különböző kezelések és masszázsok is.”

Az elmúlt 13 évben is nagy hangsúlyt fektettek a higiéniára, számos jelenlegi intézkedés náluk alapszolgáltatásként évek óta a rendelkezésére állt a vendégeknek – így például a kézfertőtlenítő pontok, a kötelező papucshasználat, vagy a szaunaetikett. Vendégeik mindig pozitívan fogadták ezeket a kezdeményezéseket – mondja a fürdővezető, aki úgy gondolja, a női vezető nemcsak a vízminőségre figyel: fontos a mosoly, az illatok, a kedvesség és a virág az asztalon.