Futókör és sportpályák épülnek a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2019. február 20. 13:06

A projekt keretében csaknem 60 ezer négyzetméteren újul meg a zöldfelület, öt sportpálya épül, és egy vizes játszóhelyet is kialakítanak.

Hamarosan újabb fejlesztések kezdődnek meg a Városligetben csaknem 2 milliárd forintból – olvasható a Magyar Építők oldalán.

Az ugyancsak most készülő Nagyjátszótérhez kapcsolódik a két kilométer hosszú futókör, amelyből a parkrehabilitáció II. ütemében 1580 métert építenek meg. A pálya gumiburkolatú lesz, és elég szélességű ahhoz, hogy 2 futó kényelmesen használja egymás mellett.

A futókör mentén ebben az építési ütemben három helyszínen street workout fitneszpálya kerül kialakításra. A pályák eszközei alatt rugalmas polyuretán burkolatot helyeznek el, hogy védjék a használókat.

A pálya gumiburkolatú lesz, és elég szélességű ahhoz, hogy 2 futó kényelmesen használja egymás mellett

Fotó: turizmus.com

A beruházás további sportpályái a következők:

egy 32 x 19 méteres kombinált sportpálya (kosárlabda, röplabda és lábtenisz),

egy 43 x 23 méteres műfüves futballpálya eredményjelzővel, sportpálya világítással, kézilabda kapukkal,

egy 30 x 17 méteres kosárlabdapálya 4 db palánkkal és sportpálya világítással,

egy 14 x 26 m kombinált sportpálya (grundfoci és kosárlabda) öntött gumiburkolattal,

valamint egy 24 x 15 méteres kombinált sportpálya (röplabda, lábtenisz és tollaslabda pálya).

A sporteszközök között szerepel még 8 darab pingpong-asztal, 24 darab sakkasztal, egy gördeszkás minipool játszóeszköz, 8 darab kézilabdakapu, 24 darab konzolos street-ball kosárlabda palánk, valamint egy digitális kijelző.

A projekthez kapcsolódik a Kis botanikus kert fejlesztése is, melynek meglévő, 33 m2-es patakmedrét felújítják, mellé pedig díszmedence épül 2 x 25 m2-es alapterülettel.

Mintegy 58 600 m2-en a terület tereprendezését és földmunkáit követően megújul a teljes zöldfelület. Ebből 47 000 m2 füvesített terület, a fennmaradó területen pedig összesen 36 500 darab cserjét és 106 darab fát ültetnek. A felújítandó zöldfelületek automata öntözése 62 610 m2-en épül ki.