Ganczer Gábor: Budapest minden kongresszust fogadni tud

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2021. október 21. 17:57

Akár 8-10 ezer fős plenáris méretű kongresszusokat is fogadni képes a Hungexpo – hangzott el Budapest vadonatúj kongresszusi központjának bemutatóján.

Elsősorban nem turisztikai szakmai szervezeteknek, hanem többek között orvosi, sport- és egyéb szövetségek képviselőinek mutatkozott be október 21-én Budapest vadonatúj, kétezer férőhelyes kongresszusi központja.

A partnerpartira érkező meghívottaknak már a regisztrációnál egyértelművé vált: egy máris jelentősen kihasznált létesítménybe érkeztek, ahol az ő rendezvényükön kívül másik három is zajlott, többek között egy Sirha üzleti reggeli, valamint a Bocuse d'Or magyarországi döntője, amelynek eredményéről ebben a cikkünkben számoltunk be.

A Bocuse d'Or magyarországi döntőjén derült ki, hogy ki képviseli majd hazánkat a márciusi – ugyancsak a Hungexpón megrendezésre kerülő – európai döntőben

Fotó: turizmus.com

A parti megnyitásaként Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntötte a mintegy 200 megjelent vendéget. Elmondta többek között, hogy a magyar főváros mostantól gyakorlatilag bármilyen méretű, akár 10 ezer fős plenáris kapacitást igénylő konferenciát is fogadni tud. Egy ilyen, rendkívül ritka esetben a plenáris ülést elhelyezik valamelyik felújított kiállítási csarnokban, a szekcióüléseket, a rendezvényhez kapcsolódó esetleges kiállítás(o)k és fogadások pedig kényelmesen elférnek a többi pavilonban, illetve az új kongresszusi épületben.

Ganczer Gábor az új kongresszusi központ második emeleti, impozáns fogadóterében köszöntötte a partnerparti résztvevőit

Fotó: Hungexpo / Dóka Attila

A beruházással kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy határidőre, az előirányzott költségkereten belül készült el a munka. Kiemelte a régi C pavilon helyén felépült kongresszusi központot, amelynek három részre osztható plenáris termét 20 perc alatt tudják átállítani amfiteátrum elrendezésűről sík felületű csarnokká, s ez a létesítmény párját ritkítja egész Európában.Az új kongresszusi központ kiemelkedő jelentőségét mutatja az is, hogy a a II-es és a III-as kapu között létesült épület önálló bejáratot kapott az Albertirsai út felől, így a kongresszusokra érkezőknek nem szükséges a kiállítási csarnokok felől megközelíteni a helyszínt.

A Hungexpo új, impozáns bejárata

Fotó: turizmus.com

Szerkesztőségi megjegyzés: A Hungexpo új kongresszusi központjának legközelebbi, a turisztikai szakma képviselői előtti bemutatkozása november 9-én esedékes, a MICE Business Day alkalmából.

A kongresszusi központ második emeleti fogadótere a partnerparti kezdet előtt néhány perccel

Fotó: turizmus.com