Garantált élmények a téli borvidéken!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. november 22. 13:26

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke. Felfedezésére az év minden időszaka kitűnő lehet, azonban a hűvösebb hónapokban egy igazán különleges arcát mutatja meg.

A gyönyörű téli napsütésben a környező tanúhegyek sziluettjei tárulnak elénk, a fák kopár lombjai között pedig a Balaton csillogó habjai tündökölnek ránk. Hidegebb időben akár még csizmát is húzhatunk és meghódíthatjuk a hófödte hegyeket, vagy forralt borral a kezünkben sétálhatunk a dűlők között.

A Badacsony télen is lenyűgöző látvány nyújt

Fotó: Tourinform Badacsony

Látnivalókban sosincs hiány

A borvidék télen is kedvez a túrázók számára: mesés tájakat barangolhatunk be akár egyénileg, akár csoportosan vezetett túrák keretében. Az élménytúrákon profi szakvezető segítségével fedezhetjük fel a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat- és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit. A tematikákat tekintve adventi túra, körtúra és holdfénytúra is várja a természet szerelmeseit. Az idei év, illetve hamarosan a 2024-es év időpontjai a www.badacsony.com honlapon olvashatók.

A hideg évszakban is bejárható az Országos Kéktúra badacsonyi távja

Fotó: Tourinform Badacsony

A kihagyhatatlan úti célok közé tartozik a Badacsonyörsön található, a 2022-es évben Családbarát Helynek minősített Folly Arborétum és Borászat. Az arborétumban – komplexitása miatt – minden célcsoport megtalálja a neki megfelelő elfoglaltságot: a kisebbeket játszótér, árnyas pihenők, óriáscsúszda, szezonális kézműves foglalkozások várják, míg a felnőttek belekóstolhatnak az arborétum borászatának díjnyertes tételeibe a balatoni panorámában gyönyörködve. Az idei évtől még egyszerűbb az eljutás az arborétumba, hiszen a menetrend szerinti iránytaxival a kombinált jegy megvásárlását követően a Tourinform irodától egyenesen a Folly Arborétum bejáratáig utazhat a vendég. A transzferjárat a téli időszakban pénteki és szombati napokon közlekedik előzetes regisztráció esetén.

A Folly Arborétum és Borászat minden korosztálynak kínál élményeket

Fotó: Tourinform Badacsony

Érdemes útba ejteni a Balaton egyetlen várát, a Szigligeti várat is, amely az év minden napján (novemberben, decemberben, januárban, februárban 10 és 16 óra között) látogatható. A felújított vár új látnivalói közé tartozik a több helyszínen található kiállítás, amely a vár történetét mutatja be több tematikán keresztül.

Gasztrokalandok és vezetett bortúrák a borvidéken

Szeptember végén indult a Gasztrohegy 6. évada: ősztől tavaszig 10 egész évben nyitva tartó vendéglátóhely mutatja be Badacsony legjavát egy egyedülálló gasztrotúra keretében. A Gasztrohegy hétvégék több téma köré szövődtek: kóstolhatunk helyi recepteket, halételeket, tüzes ízeket, magyaros fogásokat vagy beach foodot.

2024 tavaszáig tart a Gasztrohegy hatodik évada

Fotó: Tourinform Badacsony

December 2-án indul a Borbarangolás Badacsonyban újabb évada! A 2023-as és 2024-es évben összesen 24 borvacsorán keresztül ízlelhetjük meg a badacsonyi borok legjobbjait különleges fogások kíséretében. A borvacsorákra előzetes bejelentkezés szükséges a részt vevő vendéglátó egységeknél, borászatoknál.

A Tourinform Badacsony szervezésében vezetett bortúrák során ismerkedhetünk meg közelebbről a borvidékkel, a borokkal és a badacsonyi borászokkal. Valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeket”, ahol születik és érik a badacsonyi bor! Ajánlott figyelemmel követni a www.badacsony.com weboldalt, ahol rövid időn belül a 2024-es év bortúra időpontjairól is értesülhetünk!

Adventi hangulat Badacsonyban

December 2-ától egészen december 16-áig adventi programokon, borkóstolókon, workshopokon és irodalmi esteken vehetsz részt Badacsony központjában, az Adventi Bornegyedben. A részt vevő 9 helyszínen (Bazaltcsepp, Drágakő-Badacsony, Hableány, Hotel Bonvino Wine&Spa, Istvándy Borműhely, La Téne Badacsony, Neptun Badacsony és Tilia Vendéglő, Pláne Borterasz, Tourinform Badacsony) isteni forró italokkal, punccsal, finom falatokkal, ünnepi ajándékcsomagokkal várnak minden érdeklődőt.

Kilenc helyszínen várja az érdeklődőket a badacsonyi Adventi Bornegyed

Fotó: Tourinform Badacsony

Minden egy helyen

A Badacsonyi borvidék turisztikai weboldalán található a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület téli kampánya, amely a régióba utazó vendég számára segítségül szolgálhat a szálláskeresésben, a téli programok összeállításában, a nyitva tartó éttermek és borászatok kiválasztásában és további élmények gyűjtésében. Az egyesület tagságába tartozó szolgáltatók folyamatosan frissülő ajánlatai a www.badacsony.com honlapon olvashatók.

Személyre szabott ajánlatok

További információkért érdemes az egész évben nyitva tartó Tourinform Badacsonyt felkeresni, ahol személyre szabott ajánlatokat és teljes körű tájékoztatást kap a vendég az éttermekről, borlelőhelyekről, szálláslehetőségekről, valamint programlehetőségekről.

(X)