Garantált városnéző séták Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2018. március 09. 10:41

Márciustól novemberig minden második szombaton indulnak a garantált túrák a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc turisztikai szervezete a népszerű tematikus belvárosi programsorozat immár 4. évadát indítja el március 10-én. Az előző évekhez hasonlóan az idén is márciustól novemberig minden hónap második szombatján várják az érdeklődőket a garantált idegenvezetésekre - tájékoztatta lapunkat a Miskolci TDM - MIDMAR Nonprofit Kft.

Bár ebben az évben néhány alkalommal ezek a szombatok munkanapok lesznek, a szervezők mégsem térnek el a megszokott időponttól – a törzsvendégekhez igazodva. A tavalyi év sikerén felbuzdulva az idén is vásárolható 6 alkalomra szóló sétabérlet.

Egy tavalyi miskolci séta

Fotó: MIDMAR

Az első séta címe: Ahová szombaton nem lehet bemenni. De idegenvezetővel most bemehetnek az érdeklődők például a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházába, ahol megnézhetik a dísztermet és a lépcsőházat, megtekinthetik a Fráter Gimnázium udvarán az Árpád ház különleges családfáját, és ellátogathatnak a Lévay József Muzeális Könyvtárba is. A városnézés ez alkalommal a "Menjünk világgá!.." utazási kiállításon ér véget, ahol megnézhetik a tematikus séták vezetőjének, Kupcsik Saroltának Miskolc az idegenvezető szemével című fotókiállítását is.

A 2018-as garantált belvárosi séták témái között van néhány, amely már szerepelt az indítás évében, de a törzsvendégek közül többen csak később csatlakoztak a programsorozathoz, s igényelték a korábbi témákat is. Az eddigi 30 különböző tematikus belvárosi séta mellé újak sorakoznak fel az idei programban: lesz például séta az oroszlán jegyében, megemlékeznek Lévay Józsefről és a református oktatás régi és új helyszíneiről, de bemutatnak majd különleges üzleteket is. Nyáron pedig Keresd a nőt! címmel tartanak egy városnézést.