Garantáltan érdekes séták Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2017. március 07. 14:00

Miskolc turisztikai szervezete már 3. éve szervezi meg havi rendszerességgel a tematikus városnéző sétákat. A garantált programok mind a helyiek, mind a városba látogatók körében népszerűnek bizonyultak.

A március 2. szombatján induló programsorozatra már 6 alkalmas bérletet is lehet majd vásárolni, amelynek szelvényei más, a HelloMiskolc által kínált egyéb garantált sétákon vagy túrákon is felhasználhatók.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a klasszikus belvárosi idegenvezetések minden hónap 2. szombatján délelőtt 10-kor kezdődnek.A 1,5-2 órás programok során ebben az évben is lehetőségük lesz a résztvevőknek arra, hogy ellátogassanak egy-egy olyan helyszínre, amely kevésbé ismert, általában nem vagy csak külön engedéllyel látogatható.

Miskolc

Fotó: MIDMAR

Az éves tematika kialakításában olyan helyszínek és témák kaptak szerepet, amelyek joggal számíthatnak a résztvevők érdeklődésére, hiszen szó lesz különleges burkolatokról, érdekes kapualjakról, a 180 éve született legendás Bató Eszterről, és – kimozdulva a sétálóutca zónájából – megismerhetik majd az egykori Urak utcáját vagy a régi malmok környékét.

Az első tematikus séta a belváros földalatti érdekességeibe enged betekintést, hiszen különböző funkciójú emblematikus épületek pincéibe juthatnak el a program során.

Kapcsolódó cikkek