Gárdonyban kinyitottak a strandok

Forrás: turizmus.com

 2023. május 28. 11:44

A pünkösdi hétvégére megnyitottak a Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. által üzemeltetett strandok a Velencei-tó partján.

Emlékezetes, hogy tavaly nyáron a tartós hőség és a csapadékhiány miatt a Velencei-tó vízállása a valaha mért legalacsonyabb szint alá csökkent, a sajtó hetekig tele volt a folyamatosan apadó tóról készült drámai fotókkal.  Augusztusban akadt olyan nap, hogy mindössze 55 centiméteres volt a vízszint.

A Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. most arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Velencei-tó vízszintje a tél folyamán majdnem 60 centimétert emelkedett, és kiválóan alkalmas strandolásra. A cég által üzemeltetett strandok, Gárdony-Agárd területén a Park Strand, a Napsugár Strand és a Tini Szabadstrand, valamint a gárdonyi Sirály Strand szombaton megnyitotta kapuit. A vízminőség minden strandon kiváló a legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok alapján.

Lassan mélyülő, homokos parttal várják a családokat a Napsugár Strandon

Fotó: Facebook / Napsugár Strand

Ami a jegyárakat illeti, például a homokos partú, gyerekbarát Napsugár Strandon az egész napos felnőttbelépő 1500 forint, a diák- és nyugdíjas 1300 forint, a családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 4500 forintba kerül.

Az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint a vízmélység ma reggel Agárdnál 107 cm, a víz  hőmérséklete már reggel 7 órakor 22,3 Celsius-fok volt.