Gasztrofarsang és téli vitorlázás Balatonlellén

Forrás: turizmus.com

 2022. február 02. 11:50

Ebben a hónapban sem maradnak programok nélkül azok, akik Balatonlellére látogatnak. Február 5-én rendezik meg a GasztroFarsangot a lellei rendezvénytéren, tucatnyi balatoni vendéglátó részvételével, később pedig a HidegenLégió Téli Vitorlástúra és a Farsangi Regatta várja a vitorlázni vágyókat.

Ezen a héten szombaton, azaz február 5-én ismét benépesül a nyáron mindig nyüzsgő balatonlellei rendezvénytér, ahol a balatonlellei és balatonboglári vállalkozók közös rendezvénye, a GasztroFarsang kerül megrendezésre - közölte Hello Balatonlelle Egyesület.

Különleges, erre az eseményre összeállított menüsorral és farsangi étel-, illetve bor párosításokkal készülnek azok számára, akik szeretnék végigkóstolni a déli partot.Három kategóriában lesz jelmezverseny (gyerek, felnőtt, családi) is, majd este egy hatalmas élőzenés bulival űzik el a telet.

balatonlelle

A GasztroFarsang a környék legfinomabb ételeivel, a HidegenLégió Téli Vitorlástúra és a Farsangi Regatta pedig a téli vitorlázás élményével várja a látogatókat

Fotó: Hello Balatonlelle Egyesület

A GasztroFarsang másnapján indul útnak az immár hagyományosnak mondható HidegenLégió Téli Vitorlástúra a Balatonon. Négy évvel ezelőtt a közösségi kezdeményezésre indult vitorlázáson végül öt nap alatt, összesen 6 hajó és közel 40 ember vett részt, 5 kikötőt és 10 télen is nyitva tartó vendéglátó helyet látogattak meg a résztvevők. Idén eddig 10 hajó jelezte részvételét. Napközben rövid hajózás, este vitorlázásról és a balatoni borászatról, illetve gasztronómiáról szóló tematikus programok várják a résztvevőket.

A túrán a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata folyamatos kísérőként vesz részt. Bagyó Sándor, a VMSZ vezetője a tervek szerint több mentési gyakorlatot is bemutat majd, szimulálva mit kell tenni, ha valaki a 2 fokos Balatonba esik. “Idén indítottuk útjára a Mentőmellény kampányunkat, ami télen hatványozottan nagy szerephez jut. A mentőmellény viselése és a réteges meleg ruházat mellett a hajó megfelelő felkészítése és a hajó fedélzetének a síkosságmentesítése a legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni ahhoz, hogy a téli vitorlázás valóban élmény maradjon” - mondta el a szakember.

A túra Balatonlelléről indul, és érinti Szigliget, Keszthely, Balatonfenyves, Balatonfüred és Alsóörs kikötőit, majd a hajósok Balatonlellére érkeznek vissza, ahol február 12-én a Farsangi Regattával folytatódik a Téli Vitorlás Versenysorozat.