Gasztrokalandok Petőfi nyomában - páratlan ízek a költő hagyatékából

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. június 28. 16:58

Bács-Kiskun vármegye az év bármely szakában rengeteg izgalmas gasztronómiai élményt tartogat az idelátogatóknak. A Petőfi-emlékév kapcsán most pedig minden a lánglelkű poétáról szól, nem lehetnek ezek alól kivételek a kulináris élvezetek sem. Különleges felfedezőútra invitálunk mindenkit!

Kecskemét – Ízek és emlékek

Az autentikus Kecskeméti Csárda Petőfi-menüje ideális választás azoknak, akik szeretnék felfedezni a költő egykorvolt kedvenceit. A különleges légkörű csárdában falatozva úgy érezhetjük, mintha maga Petőfi Sándor is velünk lenne az asztalnál.

Kiskunfélegyháza – Időtálló finomságok

Kiskunfélegyházán járva a Petőfi-emlékhelyek felkeresése után különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk. A Sirius Étteremben megkóstolhatjuk Petőfi kedvenc ételeit, amelyeket az emlékév alkalmából különleges köntösbe öltöztettek.

Soltvadkert – a fagylalt hazája

Soltvadkertről mindenkinek azonnal a 90-féle fagylaltkülönlegességet kínáló Korona Cukrászda ugrik be.  Ide látogatva ne csak a méltán híres fagylaltokat próbálják ki, hanem a Pilvax-szeletet is. Ez a mennyei, kávés desszert feleleveníti a költő világát.


Ha valaki még sosem járt a Kiskunságon, akkor azért, ha pedig már többször is, akkor pedig azért érdemes most ismét ellátogatni az Alföldre, és belekóstolni Petőfi kedvenceibe!

Fedezze fel Bács-Kiskun vármegye rejtett kincseit, és élvezze Petőfi Sándor emlékévét a lenyűgöző tájakon és helyszíneken keresztül!

Információk és programlehetőségek: https://www.petofi200.hu/

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata és konzorciumi partnerei – Dunavecse Város Önkormányzata, Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint Szalkszentmárton Község Önkormányzata a TOP-1.2.1-16-BK2 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” cmű felhívás keretében támogatott TOP-1.2.1-16-BK2-2019-00004 azonosító számú, „Petőfi kulturális-tematikus útvonal kialakítása Bács-Kiskun megyében” című projektjének megvalósítására 102.23 millió forint támogatásban részesült. A Projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

(X)


Képek: Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat

.