Gasztronómiai hónapot szervez a budapesti török kulturális központ

Forrás: MTI

 2015. május 03. 10:07

Kávéházi est, főzőkurzus és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődő tematikus gasztronómiai hónapjának programjai között.

A második alkalommal megrendezett programsorozat első állomása a török kávéházi est lesz: az érdeklődők A török gasztronómia varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatják, mely népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török konyha az évtizedek során.

Az előadáson megszerzett elméleti tudást a gyakorlatba is átültethetik az érdeklődők a május 9-i főzőkurzuson.

A török ínyencségeket kedvelőket május 16-án a Rudas fürdőhöz tartozó Rudas Étterem és Bár török reggeli kínálata várja. Az egész délelőtt tartó program során a vendégek megismerkedhetnek egy gaziantepi menüsor révén a tradicionális, komótos török reggelik különböző ínycsiklandó fogásaival.

Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ az épülete előtti lezárt utcarészen  május 30-án délután látványos utcafesztivált rendeznek. A kulturális programok és gasztronómia ínyencségek mellett megidézik az isztambuli Fűszer Bazár hangulatát is.