Gay Travel Day és Pink Corner az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2018. március 02. 17:50

Idén először várja a melegbarát desztinációk és szolgáltatók iránt érdeklődőket „Pink Corner”az Utazás Kiállítás teljes időtartama alatt, a Gay Travel Day-t pedig másodszor rendezték meg a kiállítás nyitónapján.

Március 1-jén a Humen Media szervezésében került sor arra a szakmai fórumra, amelyen LMBTQ-barát desztinációk és szolgáltatók mutatkoztak be a szakmának és a sajtónak. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az LMBTQ közösség tagjai szignifikánsan magasabb jövedelemmel rendelkeznek, s többet utaznak, mint az átlag, így egyre több turisztikai desztináció és szolgáltató gondolja úgy, hogy érdemes pink marketinget folytatni.

Az LMBTQ utazók éves szinten 800 milliárd dolláros forgalmat generálnak világszerte – mondta el Erdei Zsolt, a Humen Media ügyvezetője előadásában, amelyben bemutatta az LMBTQ közösség utazási szokásait. A magyar meleg közösség tagjainak 85%-a évente legalább egyszer utazik külföldre, több mint 80%-a belföldi üdülésen is részt vesz.  A hazai LMBTQ-utazók körében Berlin és Barcelona a legkedveltebb külföldi úti cél, s ez a két város nemzetközi viszonylatban is a célcsoport kedvenc desztinációi közé tartozik. Éppen ezért a szakember szerint Budapestet a beutazó – különösképpen a távolabbi, például a feltörekvő, nagy potenciállal rendelkező kínai – LMBTQ-turisták számára ezzel a két várossal együtt érdemes népszerűsíteni.  A Humen Media kezdeményezésére tavasszal megalakul a Pink Budapest Turisztikai Szövetség, amelynek célja, hogy Budapestet feltegyék az LMBTQ-turisztikai térképre, a fent említett távolabbi küldőpiacokon kívül Európában is.

Berlin az LMBTQ-turisták egyik kedvelt úticélja

Fotó: pixabay.com

A rendezvényen Frederrick Bourty, a Visit Brussels LMBTQ szakértője elmondta, hogy nem csupán pink marketinget folytatnak, de nagy figyelmet fordítanak a meleg férfiak és a leszbikus nők számára szóló üzenetek megkülönböztetésére is, hiszen a két célcsoport egészen más utazási szokásokkal rendelkezik.

Ezt követően Ibiza, Valencia tartomány és Málta mutatkozott be mint melegbarát desztinációk, és a közönség megismerhette az EuroPride fesztivál szervezésével járó turisztikai előnyöket, amelynek idén Stockholm és Göteborg ad otthont. A melegbarát turisztikai szolgáltatókat a TAP Air portugál légitársaság képviselte, amely – több desztinációhoz hasonlóan – a Pink Corneren is jelen van kiállítóként.