Gazdag évadot ígér a Zeneakadémia

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 17. 11:18

Bérletek helyett kedvezményrendszert kínál koncertsorozataira a Zeneakadémia, amely alapítója, Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója alkalmából ezúttal fesztivált is tart.

Az őszi szezonban számos világsztár lép fel nálunk, emellett csaknem 150 éves intézményünk kiemelkedő eseménye lesz a Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójára szervezett fesztivál október 9-től 22-ig – hangsúlyozta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora a programbemutatón.

Az intézmény a megszokott kiváló minőségben és a korábbiakhoz hasonló szerkezetben állította össze 2021-es őszi kínálatát, többféle sorozatot kínálva.

Csonka András programigazgató rámutatott, hogy valamennyi tematikus széria folytatódik, de a kedvezményt nem bérleti rendszerben alakította ki a Zeneakadémia Koncertközpont.

A csaknem 150 éves intézmény kiemelkedő eseménye lesz a Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójára szervezett fesztivál

Fotó: 123rf.com

Egy sorozat három különböző hangversenyére szóló jegyeknél 10 százalék, négy vagy több koncertnél pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás végösszegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül még további 5 százalék engedményben részesülnek.

A Liszt Ferenc születésének 210. évfordulója alkalmából a Zeneakadémia által szervezett, október 9. és 22. közötti Liszt Fesztivál nyitónapján az Auer Trió matinékoncertje, Mūza Rubackytė zongoraművész, a 2019-es Bartók Világverseny zsűritagja szólóestje, valamint a továbbiakban egyebek mellett a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont könyvbemutatói várják a közönséget.

„Az immár hagyományos október 22-i, születésnapi hangverseny pedig ezúttal a Cziffra Fesztivállal együttműködésben valósul meg. Balázs János és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Liszt, Brahms és Bartók műveit játssza” – jelentette be Vigh Andrea. Hozzátette, a Müpa által szervezett Liszt Ünnep támogatásával többek közt egy magyar és egy angol nyelvű konferencia, Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek minisorozata, Ránki Fülöp szólóestje valósul meg a Régi Zeneakadémián.

Az egyetem főépületének Átriuma ad otthont az „Egyre mélyebbre merülök Dante sötét erdejében” című  kiállításnak, amely Dante hatását mutatja be Liszt művészetére, és amely Budapest után Olaszországban is megtekinthető lesz.

Az idei, október 26. és 31. között zajló Bartók Világverseny ezúttal a vonósnégyes-formációknak szól: 13 kvartett áll pódiumra az elődöntőben. Amerika, Ázsia és Európa fiatal tehetségei, köztük egy magyar együttes jelentkezése a szervező Zeneakadémia kampányának sikerét bizonyítja: a meghirdetés után, a világjárvány nehezítette körülmények között is 33 formáció küldte be nevezését 19 országból, a tagokat tekintve 31 ország képviseletében.

A Zeneakadémia koncertjei védettségi igazolvány nélkül látogathatók, de a maszk viselése ajánlott.

A részletes programnaptárt az intézmény honlapján lehet megtekinteni.