Gazdagok a Hírös Hét programjai

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 03. 14:50

A kecskeméti Kossuth téren rendezik augusztus 13–20. között a 81. Hírös Hét Fesztivál keretén belül a XVIII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és a „Háztájit az asztalra!" Térségi Tanyai Termék Vásárt.

A kiállításon, ezen a nagyszabású térségi seregszemlén, a térség 19 településéről több mint 80 kiállító terményeit ismerhetik meg, 40 kézműves munkájába tehetnek betekintést, 20 kulturális csoport produkcióját láthatják valamint számos különböző terméket vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A kiállítás ideje alatt minden nap más-más település mutatkozik be, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait, megtekinthetik kulturális programjait.

A hagyományt folytatva idén is megrendezik az Aranyhomok Kecskeméti Hírös Mustrát, amelyen a Kecskeméti Értéktárba felvett gazdák és kézművesek termékeit mutatják be. Az Aranyhomok Hírös Riport, azaz nyilvános interjú keretében a látogatók megismerhetik a települési értéktárakban szereplő gazdák, kézművesek életútját, munkásságát.