Gemencen újra menetrend szerint jár az erdei kisvasút

Forrás: MTI

 2023. március 06. 11:35

Március 11-étől újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút a Gemencben, valamint a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat teljes szolgáltatásával - közölte az erdőgazdaság.

A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint a tavaszi menetrendi időszakban, március 11-étől hétvégenként és ünnepnapokon 10 órakor, délben, valamint 14 óra 30 perckor indulnak az Ökoturisztikai Központból, Pörbölyről a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai a Malomtelelő állomásig. Az utolsó vonat a Gemenci erdőből 15 óra 35 perckor indul vissza. A jegypénztár 9 és 15 óra között tart nyitva.

A szerelvényeket dízel mozdonyok vontatják, a Rezét gőzös csak a nyári menetrendi időszak kezdetén, április utolsó hétvégéjén áll szolgálatba.

Az Ökoturisztikai Központ Pörbölyön minden nap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat. Hétköznapokon az ingyenesen igénybe vehető parkoló, a játszótér és a közeli vadmegfigyelő erdei állatai látogathatók, az erdei vasút és a kiállítások azonban csak előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el. Hétvégén és ünnepnapokon viszont teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

Március 11-étől újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút a Gemencben

Fotó: Gemenc Zrt.

 

A Gemenc kincsei - élet az ártéri erdőben című, valamint a Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas című kiállítások hétvégén 9 és 15 óra között látogathatóak.

A Gemenci Erdei Vasút Magyarország egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja.