Gerendai: fesztivál és fine dining a vírusválság idején

Forrás: turizmus.com

 2020. október 20. 18:52

A Budapesti Gazdasági Egyetem turizmussal és vendéglátással foglalkozó diákszervezete, a Budapest Tourism Club (BTC) őszi nyitó előadásának keretein belül Gerendai Károly osztotta meg gondolatait vállalkozásai állapotáról és azon újításokról, amelyeket a vírushelyzet miatt vezettek be.

Idén a koronavírus miatt 27 év után először maradt el a Sziget Fesztivál. Mikor lehet és mikor érdemes újra ekkora volumenű nemzetközi fesztivált rendezni? Átalakul-e a fesztiválturizmus? Megváltoznak-e az emberek költési szokásai? Vajon merre halad a világ? – ezekről kérdezték a hallgatók a Sziget Fesztivál alapítóját.

Gerendai Károly úgy véli, hogy tanulnunk kell a jelen helyzetből, a sok új kezdeményezés és ötlet nem más, mint maga a tanulási folyamat és útkeresés. Mint mondja, rövid, közép-, és hosszú távon is próbálkoznunk kell új stratégiákkal, hogy felkészültek legyünk, ha hasonló vagy súlyosabb természeti, egészségügyi, gazdasági válsághelyzettel kell szembenéznünk.

A Budapest Tourism Club őszi nyitó előadásának Gerendai Károly volt a vendége

Fotó: BTC

A  Costes Downtown tulajdonosaként elmondta: a Michelin-csillagos étterem több innovatív megoldással rukkolt elő a válsághelyzetben. Az első hullám idején házhoz szállították az extra minőségű, speciális alapanyagokat, recepttel együtt, melyet követve a vendégek maguknak készíthették el a nagyszerű fogásokat.

A mostani, második hullám idejére ezt továbbgondolták, és az új koncepció szerint a mesterszakácsok személyesen mennek ki a megrendelő otthonába, ott befejezik és a személyzet segítségével feltálalják az ételt, így a fine dining érzés teljes mértékben megmarad.

A másik újdonság a napokban megrendezett „Csillagfényes vacsora”: ennek keretében a vendégek a Budapest Eye fülkéiben fogyaszthatták el rendkívüli vacsorájukat. A jegy egy négyfogásos ételsort, alkoholmentes italokat, valamint opcionálisan egy az ételekhez ajánlott borpárosítást tartalmazott, így biztosítva a Michelin-csillagos élményt.